Szabó Csaba hiperaktív gyereknek számított, ezért szülei egy ismerős javaslatára judózni vitték. Már az első edzés annyira megtetszett számára, hogy rögtön a sportág mellett maradt.




NAGYÍTÁSÉRT KLIKK A KÉPRE!


Kezdetben Horváth László és Kerekes Sándor egyengette a pályafutását, jelenleg Nagysolymosi Sándor, Nagysolymosi Tibor és Barcsik László irányításával készül a SUZUKI JUDO VILÁGBAJNOKSÁGRA.



A kecskeméti judós 2010-ben Ploiestiben, az ifjúsági Európa-kupán szerzett bronzérmével köszönt be a nemzetközi mezőnybe. A junior korcsoportban ugyan elmaradtak az érmek, a befektetett munka a felnőttek között hozta meg a várt eredményeket. 2014-ben Belgárdban, 2016-ban Podcetrtek és Pozsony városában ért el dobogós helyezést az Európa-kupákon, míg a hazai pályán – a kecskeméti Messzi István Sportcsarokban – megrendezett országos bajnokságokon két alkalommal is felállhatott a dobogó legmagasabb fokára.

Eddigi legnagyobb sikerét a tavaly novemberi U23-as Európa-bajnokságon könyvelte el, Tel-Avivban ezüstérmet szerzett a 60 kilogrammos súlycsoportban. Az idei év egy újabb Eb-sikert hozott, a varsói felnőtt csapat-Eb-n bronzérmes lett a Szabó Csabával felálló magyar válogatott.

A Kecskeméti Judo Club első számú versenyzője a SUZUKI JUDO VILÁGBAJNOKSÁG első napján lép tatamira.

 

A magyar csapat eddig bemutatott tagjai

FÉRFIAK
73 KG
Ungvári Miklós

81 KG
Csoknyai László
Ungvári Attila

90 KG
Tóth Krisztián
Vér Gábor


100 KG
Cirjenics Miklós
Ohát Zalán

+100 KG
Bor Barna

NŐK
52 KG
Pupp Réka
Szabó Katinka

57 KG
Karakas Hedvig

70 KG
Gercsák Szabina

78 KG
Joó Abigél

Salánki Evelin

+78 KG
Kárpáti Emese
Szigetvári Mercédesz


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017)