A férfi nehézsúly mindig is a magyar judo egyik legerősebb súlycsoportja volt, az olimpiai, világbajnoki vagy Európa-bajnoki érmes Varga Imre, Ozsvár András és Csősz Imre neve fogalom volt a maga idején, a jelen kor pedig már Bor Barnáról szól. Világbajnoki indulóinkat bemutató sorozatunk első részében vele ismerkedhetünk meg.




NAGYÍTÁSÉRT KLIKK A KÉPRE!


A harminc esztendős versenyző a legjobb kezekben készül, hiszen munkáját a magyar judo legeredményesebb edzője, Hangyási László irányítja, az edzéseken pedig együtt gyakorolhat az egykori olimpiai és világbajnok Kovács Antallal, s meghallgathatja a világbajnok Braun Ákos tanácsait is.



A paksi óriás volt az első a judo történetében, aki mindhárom korosztály Európa-bajnokságát megnyerte, s az első abban is, hogy az U23-as kontinensbajnokságon sorozatban háromszor is aranyérmes lett. Ugyancsak sorozatban háromszor szerzett Eb-ezüstérmet a felnőttek között, 2013-ban, a hazai rendezésű Európa-bajnokságon pedig a dobogó alsó fokáig jutott. A felnőtt-világbajnokságok tekintetében egy ezüstéremnél és három pontszerző helyezésnél jár, 2011-ben a tyumenyi világbajnokságon jutott be a fináléba, s szerzett ezüstérmet a nyílt súlycsoportban.

Bor Barna az IJF World Tour állomásain is szép számmal gyűjti az érmeket, jelenleg tizenhétnél jár a kollekció, két arany, öt ezüst és tíz bronz felosztásban.



Az Atomerőmű SE nehézsúlyú csillaga a SUZUKI JUDO VILÁGBAJNOKSÁG utolsó egyéni versenynapján, szeptember másodikán és egy nappal később, a csapatversenyek során lép tatamira a Papp László Sportarénában.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017)