Karakas Hedvig judós pályafutása 2000-ben, Szolnokon kezdődött, jelenleg a BHSE csapatát erősíti, s Toncs Péter vezetőedző irányításával készül a SUZUKI JUDO VILÁGBAJNOKSÁGRA.




NAGYÍTÁSÉRT KLIKK A KÉPRE!


Karakas Hédi tehetségére igen korán fény derült, az ifjúsági korcsoportban két egymást követő évben is Európa legjobbjának bizonyult, 2005-ben Salzburgban, 2006-ban idehaza, Miskolcon állhatott fel a dobogó legfelső fokára.



A 2009-es esztendőben elképesztő sikereknek lehettünk tanúi, előbb a felnőttek között szerzett világ- és Európa-bajnoki bronzérmet, majd aktuális korcsoportjában a juniorok között is duplázni tudott, szeptemberben megnyerte a jereváni Eb-t, októberben pedig az 57 kilogramm világbajnokává koronázták Párizsban.

A felnőttek között igen szép bemutatkozóval nyitó judósunknak már két olimpiára is sikerült kvalifikálnia, s bár mindkétszer sérülésekkel bajlódott, a pontszerző helyezésekig így is eljutott. Londonból ötödikként, Rio de Janeiróból hetedikként távozhatott.

Az IJF World Tour állomásain tizenhat éremnél jár, a legtöbb világranglista pontot érő World Masters-viadalokon két alkalommal is bronzérmet szerzett, a Grand Slameken egy ezüst- és két bronzérem a mérlege, míg a Grand Prix-tornákon mindhárom éremből van már a tarsolyában, egy arany és három ezüst mellett hét bronzot számolhatunk.

A BHSE csillaga az EYOF-nagyköveti teendők után, az előzetes tervek szerinti 63 kilogramm helyett, a jól megszokott 57-ben lép tatamira a SUZUKI JUDO VILÁGBAJNOKSÁG harmadik versenynapján.

 

A magyar csapat eddig bemutatott tagjai

FÉRFIAK
81 KG
Csoknyai László
Ungvári Attila

90 KG
Tóth Krisztián
Vér Gábor


100 KG
Cirjenics Miklós
Ohát Zalán

+100 KG
Bor Barna

NŐK
70 KG
Gercsák Szabina

78 KG
Joó Abigél

Salánki Evelin

+78 KG
Kárpáti Emese
Szigetvári Mercédesz


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017)