Az Atomerőmű SE fiatal judósa, Pupp Réka az általános iskola első osztályában ismerkedett meg a sportággal, s nagy szerencsére ott is ragadt. Elmondása szerint komoly fegyelmet tanult a judoteremben, s a kitartása is nagyot nőtt.




NAGYÍTÁSÉRT KLIKK A KÉPRE!


Hangyási László és Braun Ákos tanítványa az ifjúsági és a junior korcsoportban megállás nélkül szállította az érmeket. A fenti két korosztályban összesen hét alkalommal szerzett magyar bajnoki címet, s ugyanennyi Európa-kupa-arany került a gyűjteménybe az elmúlt öt évben.



2012-ben az ifjúsági és a junior Európa-bajnokságon is bronzérmet szerzett, majd a 2014-es újabb Eb-bronz után, 2015-ben az öreg kontinens legjobb junior judósának bizonyult a 48 kilogrammos súlycsoportban, sőt, az U23-as mezőnyben is a bronzéremig menetelt.

Nemzetközi szinten a felnőttek között már 2014-ben éremmel mutatkozott be a paksi judós, a szarajevói Európa-kupán a szerb Milica Nikolics mögött a második helyen végzett.

Tavaly három korosztályban is remekelt, júniusban a budapesti Grand Prix-n éppen, hogy csak lecsúszott a dobogóról, szeptemberben Málagán bronzérmes lett a junior Eb-n, míg novemberben Tel-Avivban az ezüstig jutott a U23-as Európa-bajnokságon.

Év elején fellépett az 52 kilogrammba, s ez a változás cseppet sem zökkentette ki őt a menetelésben. Rögtön márciusban meg is lett az első Grand Slam-érem, Bakuban bejutott a fináléba, s a fényesen csillogó ezüstérmet akaszthatták a nyakába.

Az IJF World Tour állomásain további három alkalommal végzett pontszerző helyen, a júniusi podcetrteki Európa-kupán pedig egy újabb ezüstéremmel gazdagodott.



A világbajnok edző világbajnoki aspiráns judósa a SUZUKI JUDO VILÁGBAJNOKSÁG második versenynapján lép tatamira.

 

A magyar csapat eddig bemutatott tagjai

FÉRFIAK
73 KG
Ungvári Miklós

81 KG
Csoknyai László
Ungvári Attila

90 KG
Tóth Krisztián
Vér Gábor


100 KG
Cirjenics Miklós
Ohát Zalán

+100 KG
Bor Barna

NŐK
52 KG
Szabó Katinka

57 KG
Karakas Hedvig

70 KG
Gercsák Szabina

78 KG
Joó Abigél

Salánki Evelin

+78 KG
Kárpáti Emese
Szigetvári Mercédesz


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017)