Kárpáti Emese augusztus 16-án tölti be a huszonegyedik életévét, s bár kőkeményen megdolgozott érte, akár születésnapi ajándéknak is betudható, hogy tatamira léphet a SUZUKI JUDO VILÁGBAJNOKSÁGON, a Papp László Sportarénában.




NAGYÍTÁSÉRT KLIKK A KÉPRE!


Kárpáti Emese Kaposváron született, ott is kezdte meg judós pályafutását 2009-ben. Családjából édesapja szintén judózott, míg testvére az úszást választotta. A KSI SE nehézsúlyú versenyzője tíz magyar bajnoki címnél jár – három junior, három U23-as és négy felnőtt –, a nemzetközi porondon már az ifjúsági korcsoporttól kezdve szállítja az érmeket.



Tavaly Szarajevóban mutatkozott be a felnőtt nemzetközi mezőnyben, a bosnyák Európa-kupán a pontszerző hetedik helyen végzett. A folytatásban meg sem állt a dobogóig, a 2016-os podcetrteki és belgrádi, valamint az idei szarajevói és podcetrteki Európa-kupán egyaránt bronzérmet szerzett.



Júniusban a bukaresti European Open-viadalon szintén a dobogó alsó fokáig jutott, így elmondható, bronzéremből nincs hiány, ám szeptember elején egy újabbnak még biztosan volna hely a gyűjteményben. Kárpáti Emese az utolsó egyéni versenynapon, szeptember másodikán debütál első felnőtt-világbajnokságán.

 

A magyar csapat eddig bemutatott tagjai

FÉRFIAK
+100 KG
Bor Barna



 


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017)