Rövid interjút közölt az IJF a 63 kilogrammosok világbajnoki címvédőjével, a francia Clarisse Agbegnenou-val. Az öt kérdésből és öt válaszból álló mini interjú egy új sorozat ötödik epizódja, az IJF a bakui világbajnokság rajtjáig mind a tizennégy aktuális világbajnokot meg fogja szólaltatni – az interjúkat a Judoinfo magyar nyelven juttatja el olvasóihoz.




A kétszeres világbajnok olimpiai ezüstérmes Clarisse Agbegnenou családjának gyökerei az afrikai Togóban eredtek, a huszonhat esztendős klasszis a franciaországi Rennes-ben született. Jelenléte a World Judo Tour-sorozatban garantálja, hogy látványos küzdelmeket láthatnak a nézők, Clarisse a mérkőzéseinek zömét ipponnal nyeri.

– Hogyan kezeli, hogy most a súlycsoport favoritja, abban a kategóriában, amelyben évek óta a szlovén Tina Trstenjakkal osztozkodnak az első helyeken?
– Papíron most én vagyok a favorit, de a fejemben ezt igyekszem másként kezelni. Azon a napon kell majd favoritnak lenni, amikor megnyerhetem az olimpiai aranyérmet – válaszolt Clarisse Agbegnenou.

– Kik a legkeményebb ellenfelei?
– Vitathatatlanul a japán Tacsiro Miku és a szlovén Tina Trstenjak.

– Milyen területeken lát még fejlődési lehetőséget a judójában?
– A földharcban mindenképpen javulnom kell, de szeretném bővíteni a technikai repertoáromat is.

– Melyik értéket emelné ki leginkább a judo kapcsán?
– Az ippont. Mert az a küzdelem végét jelenti.

– Mit tanított önnek a judo?
– Amikor fiatalabb voltam, könnyen befolyásolhattak. A judo megváltoztatta a kultúrámat, rengeteg ismeretet és barátot adott, de mindenekelőtt megfelelő önkontrollt, ami megváltoztatott.

 

Expressz interjúk:

Marius Vizer, IJF-elnök
Aszahina Szara (japán)
Sumiya Dorjsuren (mongol)
Nemanja Majdov


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018
Forrás: IJF
Fotó: IJF, Gabriela Sabau)