A portugálok táncos lábú világbajnoka, Jorge Fonseca koronavírus-tesztje pozitív eredményt hozott, ugyanilyen eredményt kapott az 57 kilogrammos válogatott Wilsa Gomes is, mindketten elhagyták a coimbrai edzőtábort.



További kilenc válogatott sportoló hagyta el a tábort, valamennyien negatív teszteredményt kaptak, de az edzések során érintkeztek a két fertőzött sportolóval.

A huszonhét éves Jorge Fonseca tavaly hozta nyilvánosságra, hogy daganatos betegséget diagnosztizáltak nála, ennek ellenére megpróbált felkészülni a világbajnokságra, amelyet végül nagy meglepetésre meg is nyert, s a diadalt emlékezetes tánccal ünnepelte.



A zöld-foki-szigeteki származású Wilsa Gomes huszonkét esztendőt, 2017 márciusa óta képviseli a portugál színeket, a tavalyi izsevszki U23-as Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett.

Olyan korábbi kitűnő judósok fertőződtek már meg a koronavírussal, mint a 2013-as világbajnok francia Loic Pietri vagy a háromszoros olimpiai érmes holland Edith Bosch, a sportág tokiói központjában pedig tizenhat megbetegedést jeleztek néhány héttel ezelőtt.

 



 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2020
Forrás: Judoinside
Fotó: IJF, Gabriela Sabau)