A Japán Judo Szövetség központját fertőzési gócponttá nyilvánította a japán kormány: a tesztek alapján a szövetség alkalmazottai közül legalább tizenhatan kapták el a koronavírus-fertőzést.



Az összjapán szövetség hivatalos közleményében bejelentette, hogy ügyvezető igazgatója, Nakazato Szoja tesztje sajnos pozitív eredményt hozott, ráadásul a tokiói Bunkio régióban található szövetség alkalmazottai körében ő a kilencedik fertőzött személy.

A hatvankét éves Nakazato egy hete lázasodott be, s az elmúlt hét közepén tesztelték. A japán egészségügyi, munkaügyi és jóléti minisztérium a fertőzési gócpont fogalmát olyan esetekben alkalmazza, ha legalább öt vagy több fertőzött található egy helyen.

„Sajnálom a kellemetlenségeket, de egyelőre a kezelésre és a gyógyulásra szeretnék összpontosítani” – mondta Nakazato. A Japán Judo Szövetség már március harmincadikán bezárta központját, de másnap még egy találkozóra került sor, amelyen Nakazato is részt vett.

A Kiodo hírügynökség jelentése szerint a szövetség harmincnyolc alkalmazottja közül már huszonnégynél jelentkeztek a járványt okozó fertőzés tünetei, közülük tizennyolc főt teszteltek. Az egyik teszt negatív eredményt hozott, nyolc személy pedig továbbra is várja a tesztek eredményeit.

Frissítés: a legfrissebb jelentések szerint az újabb tesztek alapján már tizenhatan fertőzöttek (tizenkét férfi és négy nő) a japán szövetség alkalmazottai között...

 


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2020
Forrás: Japan Times)