Az Ami összeköt mai vendége József Attila-díjas és Prima Primissima-díjas költő, író, műfordító, tanár, Nyugat-kutató, fotós, aki gyerekkorától kezdve csaknem másfél évtizeden át egyszerre szívta magába az irodalom és a judo tudományát.

A judo szeretetét édesapjától, a sportágban ismert és elismert versenyzőtől, később edzőtől kapta, ahogyan az irodalom világában is szüleitől szerezte meg az alapokat. Végül az írás vált a mesterségévé. Véleménye szerint ebben a „sportágban” ugyanolyan fontos, mint mondjuk a cselgáncsban a folyamatos formafenntartás. Gyakorolni kell, s ha már úgy érezzük, hogy megy, akkor tovább gyakorolni.

Néhány nap múlva ünnepli az ötvenedik születésnapját, de azért nemrégiben még kacérkodott azzal, hogy visszatér a tatamira. A judo a műveiben is vissza-visszaköszön, ma is szívesen végignézi egy-egy nagy verseny összefoglalóját, sőt, ha kell, fel is emeli a hangját a sportág érdekében.

Az Ami összeköt mai vendége: Lackfi János..


 

Különleges utak, sorsok, teljesítmények, hivatások, szenvedélyek. Sikeres, elismert emberek az élet megannyi területéről. Egy valami mindannyiukat összeköti: a JUDO. Vajon ez a titok? Az Ami összeköt a Judoinfo podcast-sorozata. A podcastet meghallgathatod, az Ami összeköt csatornájára feliratkozhatsz a Spotify, az iTunes vagy az Anchor szolgáltatónál is.



A sorozat korábbi adásai:

 



 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2021)