A Magyar Judo Szövetség versenysport bizottságának javaslata alapján Gercsák Szabina, Szigetvári Mercédesz, Monori Dániel, Tóth Benedek és Özbas Szofi nyerte el az Év judósa címet a korcsoportos kategóriákban (ezt a javaslatot még az MJSZ elnökségének jóvá kell hagynia). Újabb szép évek várnak ránk!




Gercsák Szabina (Miskolci JC – fehérben)


Nem állunk meg! A magyar judosport sikerkorszakait olyan kitűnőségek fémjelezték, mint Tuncsik József, Kincses Tibor, Ozsvár András, Varga Imre, Nagysolymosi Sándor, Bujkó Tamás, dr. Kovács Antal, Hajtós Bertalan, Csák József, Csősz Imre, Braun Ákos, Ungvári Miklós, Hadfi Dániel, Mészáros Anett, Csernoviczki Éva, Baczkó Bernadett, Bor Barna, Karakas Hedvig, Joó Abigél vagy Tóth Krisztián, s már az újabb generációk jelzik: úton a folytatás.




Tóth Benedek (Rákosvidéke Hajtós DSE – balról)


2017-ben is rengeteg kiemelkedő eredményt szállítottak az utánpótlás korcsoportok legjobbjai, különösen az ifjúságiak remekeltek: Varga Brigitta világbajnok lett, Feczkó Csanád, Özbas Szofi és Tóth Benedek harmadikként zárt, Sipőcz Richárd, Feczkó Csanád és Szeredás Botond arannyal fejezte be a győri EYOF-ot, Kardos Tímea és Tóth Benedek ezüst-, Özbas Szofi, Varga Brigitta, Faragó Petra, Nerpel Gergely, valamint a fiú csapat pedig bronzérmes lett. Az ifjúsági Eb-n Özbas Szofi állhatott a dobogó legfelső fokára, Kaunasból Feczkó Csanád, Tóth Benedek és Sipőcz Richárd is ezüstéremmel térhetett haza, akárcsak fiú csapatunk!




Özbas Szofi (Ceglédi VSE – balról a második)


Az „idősebbek” között Gercsák Szabina bronzérmes lett az U23-as Európa-bajnokságon, őt választották az Év legjobbjának ebben a korcsoportban – a férfiaknál eredmény híján most nem volt jelölt a címre.




Szigetvári Mercédesz (Mogyi-Bajai JC)


A junioroknál Szigetvári Mercédesz az Európa-bajnokságról hozott haza egy bronzérmet, a nőknél ő lett az Év judósa, míg a férfiaknál Monori Dánielre esett a választás, aki a korosztályos vb-n és Eb-n is hetedik lett, az Európa-kupa sorozatban pedig egy arany- mellett három bronzérmet is begyűjtött.




Monori Dániel (UTE – jobbról)


Az Év utánpótlás korú judósai

U23. Férfiak:
U23. Nők: Gercsák Szabina (Miskolci JC)
Junior. Férfiak: Monori Dániel (UTE)
Junior. Nők: Szigetvári Mercédesz (Mogyi-Bajai JC)
Ifjúsági. Fiúk: Tóth Benedek (Rákosvidéke Hajtós DSE)
Ifjúsági. Lányok: Özbas Szofi (Ceglédi VSE)


Kapcsolódó cikkek:
A KSI SE az év csapata, 124 klub a rangsorban
Csoknyai László 2017 legjobb magyar judósa!
Joó Abigél és Csoknyai László az Év judósa
Hangyási László lett az év edzője


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018
Fotó: IJF, EJU)