Hatvanöt magyar sportoló indulása már biztos az októberi ifjúsági olimpián, de ez a szám napokon belül akár hetven fölé is nőhet. A judósok mindkét kvótát megszerezték.




Özbas Szofi (fehérben) lesz az egyik magyar judós induló


Eddig tizennyolc sportág képviselőinek kvalifikációját erősítette meg a nemzetközi szövetség, hamarosan további kettő is megérkezhet. Már negyven leányt és huszonöt fiút, összesen hatvanöt sportolót tartalmaz a felsorolás, amely a Magyar Olimpiai Bizottság honlapján ITT elérhető. A közelmúltban igazolták vissza a fiú strandröplabdázókat és néhány atlétát is.

További sportolók részvétele is várható az ifjúságiak argentínai seregszemléjén; a MOB még várja egy-egy lány és fiú judós (a lányoknál Özbas Szofi, a fiúknál Nerpel Gergely vagy Vég Zsombor képviselheti majd színeinket), egy lány súlyemelő és kilenc fiú strandkézilabdázó hivatalos visszaigazolását az érintett nemzetközi sportági szakszövetségtől.

A magyarok atlétikában, birkózásban, breaktáncban, kajak-kenuban, karatéban, kerékpársportban, 3x3-as kosárlabdázásban, lovaglásban, öttusában, sportlövészetben, lány strandkézilabdában, strandröplabdában, teniszben, tollaslabdában, tornában, triatlonban, úszásban és vívásban visszaigazolt kvótaszerzők, már biztos ifjúsági olimpiai résztvevők. A július 31-i kalkuláció szerint hetvenhét fő is lehet a Magyar Csapat sportolói létszáma, ami esetleges kvótavisszaosztás után egy-két fővel még tovább nőhet.

Az első nem ázsiai nyári ifjúsági olimpia több mint négyezer sportoló részvételével október 6-án rajtol és tizenkét napon át tart majd. A fiatalok harminckét sportágban, 286 versenyszám összesen 1250 érméért szállnak versenybe.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018
Forrás: Magyar Olimpiai Bizottság
Fotó: IJF)