Birminghamben rendezték meg a vakok és gyengénlátók világjátékát, amelynek keretében a judósok világbajnokságára is sor került. Az Eb-bronzérmes Burányi Flóra hetedik lett a világbajnokságon!




Burányi Flóra (kékben) győzelme az első vigaszági összecsapáson


A látássérült judósok J1-es kategóriájában, az 57 kilogrammos súlycsoportban lépett tatamira Burányi Flóra, aki győzelemmel kezdett spanyol ellenfele ellen, ám a negyeddöntőben ukrán riválisával nem bírt.

Flóra a vigaszágon győzelemmel nyitott, ezen az összecsapáson kazah judóssal kellett megküzdenie, majd a második párharcban kikapott amerikai ellenfelétől. Burányi Flóra mindkét legyőzője a World Games dobogójának harmadik fokára állhatott fel, a Rákosvidéke Hajtós DSE judósa pedig az Európa-bajnoki bronzérem után ezúttal a világbajnoki hetedik helyen zárt.

A világjátékok másik magyar indulója, a J1-es kategória 90 kilogrammosai között szereplő Fóris Norbert a nálánál egy fejjel magasabb japán ellenfelével szemben alul maradt az első összecsapásán, s mert nem Hasimoto elveszítette a negyeddöntőjét, a Széchenyi Egyetem SE judósa nem küzdhetett tovább.

Mindkét magyar judós harcba indult a paralimpiai részvételért, szurkolunk nekik a sikeres folytatásért!

A birminghami eseménynek magyar versenybírója is volt, nemzetközi bírónk, dr. Fridrich Katalin vezethetett mérkőzéseket az IBSA világbajnokságán.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2023
Forrás: IBSA)