Óriási multisport esemény házigazdája volt Rotterdam: több sportágban is a holland városban rendezték meg a para Európa-bajnokságot. A judósok az Ahoy sportcsarnokban léptek tatamira, két versenyző képviselte színeinket.




Az Ahoyt két évtizeddel ezelőtt a szívünkbe zártuk: ebben a multifunkcionális csarnokban szerezte meg Európa-bajnoki aranyérmét Braun Ákos. Ezúttal a vakok és gyengénlátók kontinensbajnokságán szurkolhattunk a mieinknek: Burányi Flóra (J1-es kategória, 57 kg) és Fóris Norbert (J1, 90 kg) indult harcba az Eb-érmekért.



Burányi Flórának nem volt szerencséje a sorsolásnál, a későbbi aranyérmes török Dondu ellen kezdett, s nem sikerült továbbjutnia. A vigaszágon a Rákosvidéke Hajtós DSE judósa magabiztos győzelmet aratott olasz riválisa ellen, s végül a bronzmérkőzésen is győzni tudott, s felállhatott a dobogó harmadik fokára.




A 90 kilogrammosoknál a Széchenyi Egyetem SE sportolója, Fóris Norbert a svéd Widegren ellen ipponnal veszített, majd a vigaszágon a grúz Beridzével szemben maradt alul, így a hetedik helyen zárta a rotterdami Európa-bajnokságot.

A parajudósokra a következő napokban is komoly feladatok várnak: pénteken megkezdődött az IBSA World Games Birminghamben, ahol szerdától péntekig rendezik majd meg a judósok küzdelmeit.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2023
Forrás: IBSA
Fotó: RHDSE)