November 16-án Újpesten került sor a legfiatalabb, 2003-as születésű versenyzők magyar bajnokságára. A Diósdi DSE-Érdi JC kis judokái nagy reményekkel indultak útnak, de még ezeket is sikerült felülmúlniuk.



Az érmesek: Bodor Sára (balról), Hajdú Ilang, Dudás Morgan, Kapuvári Bence és Vargha Zsolt
az edzők, Csetnek Béla és Szántó Szilárd társaságában


„Nyolc indulónk közül először a lányokra került sor – számolt be az eseményekről a klub honlapja. – Hajdú Ilang (30 kg) az első két meccsén simán túljutott, azonban a későbbi magyar bajnokkal nem bírt a döntőbe jutásért vívott mérkőzésen. A bronzmeccsen már nem hibázott, és ippongyőzelemmel jöhetett le a tatamiról. Bodor Sára (45) szintén csak egyet rontott, de ő bajnoki ezüsttel zárhatta a napot.

A fiúknak három érmet is sikerült nyernünk. Vargha Zsolt (45) nem hagyott kétséget afelől, hogy ő a legjobb az országban. Mind a négy meccsét fölényesen nyerte. Veres Marcell után ő az egyesületünk második magyar bajnoka ebben az évben.

Dudás Morgan (27) bajnoki formában volt ezen a versenyen, és egészen a döntőig menetelt. Ott is szoros mérkőzést vívott, de egy ujjsérülés miatt a hosszabbítást már nem tudta száz százalékosan hozni, így a bajnoki dobogó második fokára állhatott fel.

Kapuvári Bence (33) is bravúrosan küzdött, és az idei legjobb formáját hozta, ahogy azt egy országos bajnokságon kell. Három győzelemmel jutott be a döntőbe, ahol azonban alul maradt, de az ezüstérmet már kiérdemelten vehette át.

Szeifert Levente (27) és Jákovics Gusztáv (+55) egyaránt a legkönnyebbek voltak súlycsoportjukban. Míg Levente a legkisebbek között, Guszti a nehézsúlyúak között indult. Mindketten derekasan küzdöttek, de sajnos még az alkati különbségek miatt hátrányban voltak ellenfeleikkel szemben. Ennek ellenére ötödik helyezést értek el. Bíró Botondnak sajnos nem volt szerencséje ezen a versenyen. Az első meccsén végig irányított, határozottan jobb volt, de sajnos a hosszabbításban hibázott és kiesett.

A nap mérlege igen impozáns, hiszen nyolc indulóból öten érmesek, ketten helyezettek lettek. Az egyéni versenyek után érmes versenyzőink a budapesti régió csapatát erősítették a régiók közötti országos csapatbajnokságon, ahol mind a lány, mind a fiú csapat aranyérmet szerzett!”
 

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2013
Forrás: Judoklub.hu)