A hosszú tél után nehezen indultak a dolgok, csikorogtak a fogaskerekek és mindenki várta a változást a monoton téli munka után. Hiszen a munka változatlanul folyik az UTE csapatánál – tájékoztatta a Judoinfo olvasóit Maróti Gábor, az UTE edzője.




– A rövid távú célokat az év elején megfogalmaztuk. A hosszúak, a titkosak, a ki nem mondottak pedig régóta változatlanok. Ezek tartották bennünk a lelket, és adtak, adnak erőt a nehéz napokban .Szóval a nehéz kezdés után ismét belemelegedtünk, és sikert sikerre halmoztak az UTE fiatal judokái.




A felkészülési versenyek után Európa egyik legnagyobb utánpótlásversenyén, a Globus Budapest-kupán kellett helytállni, és ez sikerült is. Az erős mezőnyben Kármán Andrea az ifjúságiak között az első helyen végzett, a másnapi serdülő viadalon sajnos bírói döntéssel kapott ki a döntőben. Maróti Alexandrának a döntő jól indult vezetésre állt amikor egy szerencsétlen esés közben megsérült a csuklója így nem tudta folytatni a mérkőzést, ezért a második helyen zárt. Másnap már gipszben kényszerült szurkolni társainak.


Aranyérmes:
Kármán Andrea (U18), Monori Dániel (U18), Pongrácz Bence (U18), Királyházi Dénes (U15)
Ezüstérmes: Maróti Alexandra (U18), Kármán Andrea (U15), Labodics Dorka (U13), Szatmári György (U13)
Bronzérmes: Berényi Gergely (U18), Pongrácz Bence (U15), Balog Laura (U15), Barta Dominik (U13)
Ötödik helyezett: Berényi Bence (U18), Illés Tamás (U15), Nyíri Péter (U15), Harmath Eszter (U13)


Az UTE judoszakosztálya bebizonyította, hogy még mindig a legjobb magyar utánpótlásnevelő egyesület, hatvan két csapatból a legjobb magyar egyesületként az éremtáblázat második helyén végzett.

A bajai Európa-kupa válogatóról ugyan lemaradt a csapat egy része, de az ok nem a lustaság volt. Versenyzőink Svájcban, Baar városában vettek részt nemzetközi versenyen, ahol szintén kimutattuk a fogunk fehérjét. A csapat az éremtáblázat második helyén végzett. Sajnos a nagyszámú leányvári csapatot az idén nem sikerült beérni, még úgy sem, hogy volt olyan induló (Harmath Eszter), aki két korosztályban és három különbőző súlycsoportot végigverve három aranyat is szerzett. A tábor remek hangulatban telt és az ellátásra sem lehetett panasz, hiszen a három ellátásvezető több mint „tizenöt dan” tudással főzte az ebédet és vacsorát.




A hazaérkezés után Európa-kupa következett, és ismét a legjobb magyar csapatként zártunk. Királyházi Dénes jó formában versenyezve, magabiztosan nyert. A másik favoritunk, Pongrácz Bence néhány nappal a verseny előtt egy veszélyes bringamutatvány közben sajnos lesérült, ezért nem tudott indulni.
 


Maróti Alexandra a sérülésből éppen felépülve taktikusan versenyezve a döntőig vitte ott azonban sajnos fejben elfáradt, így a második helyen végzett. Kármán Andrea jó sorsolást kapott, de sajnos a döntőbe jutásnál egy pillantnyi kihagyás után hibázott, és a visszameccsen már nem tudott javítani, így ötödik helyezett lett. Balog Laura hozta a harmadik helyet, így szépítve az eredményeket.




Erzsébet tábor, edzőtáborok és munka. Ezek következtek és következnek, de hamarosan itt a pihenés ideje is. Na meg az új tervezgetésé, az álmodozásé, hogy aztán augusztusban ismét elkezdjük megvalósítani ezeket az álmokat. Mert hamar eljön az ősz, a versenyszezon...”


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2013
Forrás: UTE)