„Amiután 2017 év vége felé megalakult egyesületünk és országos bajnokot (Hódmezővásárhely első országos bajnokát olimpiai sportágunkban) és helyezetteket is avathattunk a legifjabbak kategóriájában (diák C), a munka nem állt meg, sőt, egy kicsit felgyorsultak az események körülöttünk. Az elmúlt negyedévben is sok minden történt a Hód Judo SE háza táján. Amellett, hogy klubunk új terembe költözött, megkezdtük a versenyzést is, illetve egyesületünk első „Jó sportoló, jó tanuló” kitüntetését is megünnepelhettük.




Új termünk, Hódmezővásárhely első rugós tatamival kialakított judoterme (Majolikagyár, Hódmezővásárhely, Széchenyi tér 1.). A megfelelő alapok lefektetése biztosítja számunkra, hogy egész életünkön át hódolhassunk a sport iránti szenvedélyünknek. Az ízületek védelmében fontos szerepet kap a rendszeres testmozgás, de az sem mindegy, milyen módon és milyen tatamin végezzük a gyakorlatokat.




Nemcsak a kicsiknek, de hamarosan a sportágunkat megismerni vágyó felnőtteknek is kínálunk rendszeres edzéslehetőséget, korosztályra szabott programmal, korhatár nélkül, ezért is tartottuk fontosnak egy ilyen magas színvonalú edzőfelület kialakítását. Február közepe óta már itt készülhetnek a gyerekek.




A legfrissebb hírünk, hogy az elmúlt hétvégén három versenyzőnkkel részt vettünk a diák B-korcsoportos (2007-ben születettek) Magyar Kupán Debrecenben. Sajnos az érintett lány versenyzőink az időpontváltozás miatt nem tudtak ezúttal velünk tartani, így csak a fiúknál neveztünk. Mindhárom indulónk a döntőig menetelt, egy arany- és két ezüstéremmel a Hód Judo SE a diák B fiú kategória harmadik helyén végzett az összesített tabellán.


Diák B-korcsoportos Magyar Kupa, Debrecen

Aranyérmes: Ocsák Soma Zénó (+60 kg)
Ezüstérmes: Ocsák Nimród Zsombor (50 kg), Varga Szabolcs Dominik (29 kg)
Felkészítők: Hangyási Dávid Botond, Pfeffer Árpád, Ocsák Zoltán



Büszkeséggel fogadtuk a megtisztelő hírt, hogy Ocsák Soma Zénót és Ocsák Nimród Zsombort is jelölték a „Jó tanuló, jó sportoló” díjra kimagasló sport- és tanulmányi eredményei alapján. Végül Soma vehette át a díjat, de Nimród is elismerést érdemel. Soma 2017-ben minden versenyt megnyert, amin elindult, köztük a diák C-korosztály országos bajnokságát is. Kisebb „küldöttséggel” látogattunk el a Sportgálára, hogy megünnepeljük ezt az elismerést.




Erdei Zsolt gratulál Ocsák Somának a Sportgálán


A diák A-, B- és C-korosztályokkal (2006–2008) Mórahalmon kezdtük meg idén a versenyzést, január 27-én.


Molnár Franciska-emlékverseny, Mórahalom

Aranyérmes: Ocsák Soma Zénó (diák B, +60 kg)
Ezüstérmes: Ocsák Nimród Zsombor (diák B, 50 kg)
Bronzérmes: Zaka Petra (diák A, 32 kg), Varga Szabolcs Dominik (diák B, 32 kg)




A Hód Judo SE versenyzői Mórahalmon, Bor Barnával, a paksi ASE
világbajnoki és Európa-bajnoki ezüstérmes olimpikonjával


Az idén a legkisebbek az U10-es korosztályban játékos vetélkedőkön mérhették fel tudásukat Mórahalmon és Nagykőrösön, ahol számos mérkőzést nyertek. Mórahalmon állásküzdelemben vett részt Hangyási Boróka Anna, Körtvélyessi Lőrinc Győző, Nagy-Sztancsik András, Nagy-Tóth Menta, Pallai Dóra, Pallai Péter és Török Csenge, földharcküzdelemben Hangyási Csongor Botond, Hangyási Zengő Eszter, Török Zoltán és Zaka Zsombor Péter.




A Hód Judo SE csapata Mórahalmon


Nagykőrösön állásküzdelemben vett részt Hangyási Boróka Anna, Nagy-Tóth Menta, Pallai Dóra, Pallai Péter, Török Csenge és Vida Máté, földharcküzdelemben pedig Hangyási Zengő Eszter, Török Zoltán és Zaka Zsombor Péter.




A Hód Judo SE U10-es csapata Nagykőrösön



Tavaly év végén ünnepeltük egyesületünk és Hódmezővásárhely első magyar bajnoki helyezéseit és országos bajnokát, továbbá akkor volt vendégünk Hangyási László, a Paksi Atomerőmű SE nyolcadik danos mestere, Magyarország egyik legeredményesebb judoedzője, akit 2017-ben az Év edzőjének választott a Magyar Judo Szövetség.




 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018
Forrás: Hód Judo SE)