A Nagykanizsai TE 1866 judoszakosztály öt fiatal judokája Debrecenbe utazott, ahol a klub történetében először elhódították a Magyar Kupa összetett versenyének első helyét.




A csapat tagjai a pihenés, kirándulás mellett – a felkészülést biztosítandó – atlétikai edzéseken, erőnléti edzésen, társ nélküli állástechnikák gyakorlásával és társas játékos gyakorlatok beiktatásával tartották formában magukat! A kezdésre mindenki a megfelelő súllyal és motivációval rendelkezett.




A Magyar Judo Szövetség éves versenynaptárában szereplő és a Debreceni SC-SI által megrendezett diák A- és B-korcsoportos Magyar Kupára került sor vasárnap, a nemzetközire sikeredett (hatvanhárom magyar és öt romániai klub szerepelt) verseny kezdetéig a két korcsoportban 249 fő mérlegelt be.




A Nagykanizsai TE judoszakosztálya a diák B-korcsoportban (11 évesek) öt fővel volt érdekelt ezen a napon, a judokák öt érmet szereztek (három arany és két ezüst) és az eredmények után járó pontok alapján a Magyar Kupa csapatversenyében a dobogó legfelső fokára állhattak! Ilyenre még Nagykanizsán sohasem volt példa, reméljük a többi korosztályos versenyzőnknek követendő jó példa lesz – tette hozzá Mester Józsefné edző.




Kovács Ákos (32 k) erőnyerőként, egy győzelemmel, a döntőben vereséget szenvedve a második helyen végzett, Szeghy Tamás (38 kg)v erőnyerőként, három ippongyőzelemmel lett aranyérmes. Garai Emese (40 kg) három ippongyőzelemmel az első helyet szerezte meg, a döntőben legyőzve azt a leányt, aki a bajnoki címet az elmúlt évben „megkapta” tőle. Garai Nimród (50 kg) négy meggyőző, sokféle technikai megoldással elért győzelemmel lett aranyérmes, amíg Nagy Adrián (+60 kg) egy vereséggel és egy győzelemmel a második helyen zárta a Magyar Kupát. Felkészítő edzőik: Mester József, Mester Józsefné, Mester Marcell.




„A Magyar Kupa-győzelem nagy öröm és boldogság mindannyiunk számára, gratulálunk sportolóinknak! Szeretnénk kifejezni köszönetünket a versenyre való eljutásért Szabadics Zoltán úrnak, a tartalmas felkészülési idő biztosításáért a szülőknek, Szeghyné Ács Piroskának és Garai Lászlónk” – mondta Mester Józsefné.




A Nagykanizsai TE 1866 judoszakosztályának tíz tagja és két edzője kapta meg március 6-án Nagykanizsa Megye Jogú város Önkormányzatának emlékplakettjét és elismerő oklevelét a 2017 évben nyújtott kiemelkedő sportteljesítményéért.




A szakosztály díjazottai: Garai Emese, Kovács Ákos, Szeghy Tamás, Garai Nimród, Sárközi Rajmund, Lipódi Márton, Nagy Adrián, Nagy Krisztofer, Kovács Zoltán, Lipódi László, jutalmazott edzőik: Mester Marcell és Mester Józsefné.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018
Forrás: NTE 1866)