A lendvai KBV Lendava huszadik alaklommal rendezte meg évadnyitó versenyét, amelyen a Nagykanizsai TE 1866 judoszakosztálya megkezdte 2018-as versenyszezonját. A nagy létszámú versenyen a helyi csapat mellett harminc klub, több mint háromszáz judósa képviseltette magát.




A klubok hét országból érkeztek (Magyarország, Ausztria, Lengyelország, Horvátország, Románia, Szlovákia és a házigazda Szlovénia). A hosszúra nyúlt rendezvényen az U12-es (2007–2008), az U14-es (2005–2006) és az  U16-os (2003–2004) korcsoport versenyzői léptek tatamira. Az NTE 1866 mindhárom korcsoportban indított versenyzőt, összesen kilenc fiatalt.




A kanizsaiak hat éremmel tértek haza, három arany-, egy ezüst- és két bronzérmet megszerezve.




Az U12-esek között Horváth Medox (32 kg) tizenhét indulóból egy győzelemmel és két vereséggel a hetedik, ugyanebben a súlycsoportban Kovács Ákos három győzelemmel és egy vereséggel a harmadik helyen végzett. Lipódi Márton (35 kg) tizenhat indulóból, egyenletes, jó teljesítményt nyújtva, négy győzelemmel a dobogó legfelső fokára állhatott.




Szeghy Tamás (38 kg) huszonegy fős, népes mezőnyben, hullámzó teljesítménnyel két győzelemmel és két vereséggel a hetedik helyet tudta megszerezni. Nagy Adrián (+55 kg) tizenhárom fős mezőnyben, négy, technikailag változatos, győztes mérkőzéssel az első helyet szerezte meg. Garai Emese (36 kg) hat induló között két győzelemmel az első helyen végzett.




Az U14-esek között Grabant Máté (38 kg) tizenöt indulóból két győzelemmel, két vereséget elszenvedve lemaradt a dobogóról, ötödik helyezett lett. Lipódi László (60 kg) tizenhárom indulóból három győzelemmel, a döntőben vereséget elszenvedve a második helyet szerezte meg. Az U16-ban Nagy Krisztofer (81 kg) négy ellenfelével délután öt óra után állhatott tatamira, s nem túl sok sikerrel a harmadik helyért járó bronzérmet nyerte el.




„Ebben az évben jobban sikerült ez a korai verseny, mint az előző éviek – vélekedett Mester Józsefné. – Létszámban is és munkában is többen készültek fel az év eleji kezdő versenyre. Ezt annak is tulajdoníthatjuk a szorgalmas készülődés mellett, hogy nem tartottunk a téli szünetben pihenőt. Ennek eredménye az érmes helyezéseken is meglátszott. Szinte mindannyian maximális teljesítményt nyújtottak. Akiknek most nem sikerült dobogós helyezést elérni, azoknál apró hiba vagy éppen kisebb sérülés történt. A következő versenyen javítani fognak, bízunk bennük is!”


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018
Forrás: NTE 1866
Mester Józsefné)