Szeptember 9-én Szegedre utaztak a Csaba Béla-emlékversenyre, amely az Euroliga-sorozat első állomása is egyben. Tizenhat versenyző indult a megmérettetésen és bebizonyították, hogy a nyári felkészülés jól sikerült.




A diák A-korosztállyal kezdődött a nap, ahol öt diósdi indulóból négyen a dobogó legfelső fokára állhattak. Aranyérmes lett Balog Bálint, Büki Viktória, Jüttner Ábel és Kovács Boglárka. Bodor Sebestyén a pontszerző ötödik helyen végzett.

A diák B-korosztályban csak egy diósdi versenyző indult. Tölgyfa János nem ért el helyezést. A diák C-korosztályban ismét jöttek az érmes helyezések. Horváth Nándor, Jüttner Janka és Kisfaludy Eszter aranyérmet szerzett. Horváth Nándorral egy súlycsoportban Révay Balázs a dobogó második fokára állhatott. Szatmári Szabolcs ötödik helyen végzett.

A serdülőknek kicsit nehezebb dolguk volt, mert az Euroliga korosztálya alapján egy évvel idősebbekkel versenyeztek, de így is jutott érem. Hajdu Ilang aranyérmes lett, Bodor Sára pedig ötödik helyen végzett. Kurdi Benedek, Rield Dóra és Vargha Zsolt nem értek el helyezést, de a csapatot erősítették.

A végére hét arany, egy ezüst és három ötödik helyezéssel a diósdi egyesület a második legeredményesebb csapatnak járó kupát is kiérdemelte.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: Diósdi DSE)