A Newaza Fesztivál, amely hagyományosan évről évre szeptemberben került megrendezésre, idén, a SUZUKI JUDO VILÁGBAJNOKSÁG, illetve a versenynaptár sűrűsége miatt elmaradt, tudtuk meg Ilyés Gyula hatodik danos mestertől a magyarországi judo földharc versenyek megalkotójától, ötletgazdájától.



A verseny nagyon népszerű volt a földharcot kedvelők körében, így jó hírrel tudunk szolgálni: októberben Mezei Csabáék newaza versenyt szerveznek Pápán!

A newaza versenyek remek alkalmat biztosítanak arra, hogy olyanok is visszatérjenek a versenyzéshez, akik valamilyen sérülés miatt az állásból való küzdelmet már nem tudják vállalni. A földharc növeli a judóhoz nélkülözhetetlen állóképességet, a szőnyegbiztonságot, a speciális erőt. A pápai kollégák mindig kitűnő versenyeket szerveznek, mindig kiváló körülményeket biztosítanak a versenyzőknek, s bíróknak egyaránt.

„Egészen biztos vagyok benne, hogy ez idén is így lesz – vélekedett Ilyés Gyula. – Külön öröm, hogy szerte az országban egyre több hasonló megmérettetés adatik a földharc szerelmeseinek. A pápai verseny különlegessége, hogy lesz verseny a színes öveseknek, a tanuló fokozatú judokáknak és lesz külön egy viadal a fekete öves mestereknek, majd az open kategóriában is összemérhetik erejüket, ügyességüket a vállalkozó kedvű versenyzők. Egészen biztos, hogy remek küzdelmek, nagyszerű csaták lesznek októberben Pápán, így ezúton invitálok minden érdeklődőt, földharcot szeretőt, hogy jöjjön Pápára versenyezni!”


{google_docs}/images/stories/2017/versenykiirasok/bakonybajnoka2017.pdf{/google_docs}


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
)