Rendkívül sikeres első félévet zárt a Rákosvidéke Hajtós DSE csapata, a kitűnő eredményekről a klub vezetőedzője, az olimpiai ezüstérmes Hajtós Bertalan számolt be a Judoinfónak.



„Februárban elkezdődtek az ifjúsági korosztály válogató versenyei, versenyzőim nagyszerűen kezdték az évet. Tóth Benedek Follonicában harmadik, Zágrábban első, Teplicében harmadik Berlinben második helyezést ért el, ezekkel az eredményekkel kiharcolta az Eb-, az EYOF- és a vb-szereplést. Nerpel Gergely Follonicában hetedik, Zágrábban harmadik Teplicében ötödik, Ploiestiben harmadik lett, így megszerezte mindhárom versenyen az indulás jogát. Gergcz Enikő Follonicában harmadik, Teplicében ötödik helyezést ért el, sajnos orvosi hiba miatt ki kellet hagynia Zágrábot, amiért egy kicsit bosszús voltam, mert nyugodtan mehetett volna a zágrábi versenyre is. A két eredmény Eb- és EYOF-részvételt ért.”



Európa-bajnokság, Kaunas
Tóth Benedek nagyszerű versenyzéssel döntős lett, s végül második helyezést ért el. Nerpel Gergelyt nagyon sajnáltam, mert jól dolgozott az orosz versenyző ellen, tíz másodperccel a vége előtt dobott egy akciót, amit először megadtak, majd két másodperccel a vége előtt eltöröltek, jött a folytatás, itt dobtak rajta egy akciót, és így veszített. Gergácz Enikő az első mérkőzését megnyerte, a másodikon kikapott a későbbi győztes német versenyzőtől, a harmadik mérkőzésen is veszített, így kiesett. A magyar csapat második helyezett lett az Eb-n, Nerpel Gergely és Tóth Benedek is részese volt a szép eredménynek.”



Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál, Győr
Nerpel Gergely harmadik helyezést ért el, szerintem a döntőbe jutásért Gergőnek nem adtak meg egy akciót, így veszített. Tóth Benedek ezüstérmes lett, a döntőben nagyon szeretett volna nyerni, de sajnos nem sikerült. Gergácz Enikő a pontszerző hetedik helyen zárt. A magyar férficsapat sajnos kikapott a döntőbe jutásért, a harmadik helyért viszont letartoltuk a franciákat, s bronzérmesek lettünk. Itt is csapattagok voltak versenyzőim. A lányok is nagyszerűen szerepeltek, szerintem a bronzéremért elvették a mérkőzésünket, így sajnos ötödikek lettek, megérdemelték volna az érmet. Enikő is csapattag volt.



Világbajnokság, Santiago de Chile
Nerpel Gergely sorsolása halálcsoport volt, majdnem mindenki nála volt, aki a 73 kilogrammban számított, sajnos az első mérkőzést elveszítette a grúz versenyző ellen, aki világbajnok lett. Tóth Benedek harmadik helyezett lett, a döntőbe jutásért kikapott, a bronzéremért az üzbég versenyzőt győzte le egy nagyon kemény csatában.
 
Köszönet versenyzőimnek a nagyszerű eredményekért, a szülőknek a kitartáshoz, hogy végigcsinálták velünk ezt a nagy menetelést!”


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Fotó: EJU, Gabi Juan
EJU, Carlos Ferreira
IJF, Mayorova Marina)