A Nagykanizsai Te 1866 judo szakosztályának öt tagja meghívásos nemzetközi versenyen vett részt Lendván február 11-én szombaton, és két éremmel (egy arany, egy bronz) tértek haza.




A nagy létszámú versenyen (310 fő) több magyar csapat mellett horvát, szlovén versenyzők álltak tatamira. Az NTE csapatának – amely még mindig hiányos a különböző fajta betegségek miatt – fiatalabb tagjainak ez volt az év első versenye.

A diák korosztály délutáni kezdése nem bizonyult túl jónak, hiszen az első versenyzők 17 órakor kerültek tatamira. Emellett, két-két korosztály összevonásra került, amely nem kedvezett a fiatalabb korcsoportú judokáknak. Többen nem tudtak emiatt jól teljesíteni, eredményük is elmaradt a képességeik szerinti elvárástól.


NTE egyéni eredmények
U12-es korcsoport
Aranyérmes:
Garai Emese (36 kg)
Bronzérmes: Garai Nimród (46 kg)
Ötödik helyezett: Lipódi László (32 kg), Szeghy Tamás (36)


A U14-es korcsoportban Lipódi László két vesztes mérkőzéssel a kilencedik helyen végzett. Mindkét ellenfele az idősebb korosztály versenyzője, erőben, versenytapasztalatban is megelőzték őt.

„Kicsit csalódottak voltunk az eredmény miatt, hiszen mindannyian éremesélyes versenyzők. Emese hozta magabiztos küzdelmeiben az eredményt. Tamás a sok betegség után még nem erősödött meg, így jóval alulteljesített, de a küzdeni akarása így is két győzelmet hozott számára. Marci túlizgulta a versenyt, így nem tudott jól összpontosítani. Nimród túlságosan fáradt volt ahhoz, hogy koncentráljon a feladatra, és ő sem tudta felvenni az idősebb versenyzővel a harcot” – értékelt Mester Józsefné edző.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017)