Hatalmas bravúrt ért el Szőcs Elemér a Tunéziában megrendezett African Open-viadalon, ahol élete legjobb eredményét produkálva a harmadik helyen zárt. A fiatal csíki sportoló ezzel az eredménnyel az összetett világranglistán feljött a 86. helyre.



Elkezdődött az idény a judósoknál is, akik már nemcsak a felkészítőkön, de már van, aki versenyen is túl van. Albu Botond vezetésével öt sportoló vett részt az IJF edzőtáborában Mittersillben, ahol nem kevesebb, mint hétszázötven sportoló fordult meg, köztük számtalan olimpikon, sőt olimpiai érmes is. Az edzőtábor egyben felkészítő volt a sportolók előtt álló hosszú idényre. Az edzőtáborban Csíkszeredát Szőcs Elemér, Kocsis Hunor (Sportklub), Orbán Lehel, Koncz Lehel és Papp Róbert Flórián (VSK) képviselte. A felkészítőt követően Szőcs Elemér továbbutazott Tunéziába az év első nemzetközi versenyére, amely kitűnően sikerült.

Az első körben erőnyerő volt, így nem kellett küzdjön, míg a másodikban a francia Joubert Quentint kapta ellenfélül a 81 kilogrammosok versenyén. Szőcs egy vazarival nyerte meg a találkozót, így bejutott az elődöntőbe. Itt szintén egy francia várt rá, Kermarrec Julian révén, akivel már nem bírt. A francia sportoló végül megnyerte az afrikai versenyt.

Szőcs Elemér így a bronzéremért léphetett tatamira, ahol az argentin Morales Martinatto Tomas volt az ellenfele. Az argentin nem volt ismeretlen számára, hiszen közel három hónapja a skóciai Glasgow-ban már összemérhették erejüket és akkor egy intéssel a dél-amerikai nyert. Ezúttal fordult a kocka és sikerült fogást találnia ellenfelén, ami után ipponnal nyert.

Szőcs – harmadik helyének köszönhetően – az összesített világranglistán huszonkét helyet előrelépve feljött a 86. pozícióba és jelenleg százhatvan ponttal rendelkezik.

Legközelebb a portugáliai Odivelasban sorra kerülő versenyen lép tatamira, akárcsak Papp Róbert Flórián. Szőcs Elemér az eseményt követően Párizsba utazik, ahol már Grand Slam-tornán igyekszik helytállni. Előbbi versenyt február 4-én, míg utóbbit február 11-én rendezik.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: Hargitanepe.eu
Darvas Attila írása)