Tizenegyedik alkalommal rendezték meg a szlovéniai Slovenj Gradec városában a  Zavarovalnica Sava Koroska Open nemzetközi versenyt, amelyen összesen 1603 versenyző indult (albán, algériai, azeri, belga, bosnyák, cseh, észt, fehérorosz, grúz, holland, horvát, kazah, koszovói, lengyel, lett, litván, moldáv, német, norvég, olasz, orosz, osztrák, román, svájci, szerb, szlovák, ukrán, szlovén és magyar klubok képviselőivel).




A Nagykanizsai Judo Klub-Röntgen Kanizsa színeit négy sportoló képviselte.


NJK egyéni eredmények
Herczeg Zsombor az U14-esek 34 kilogrammosok tizenegy fős mezőnyben az előkelő második helyet szerezte meg. Zsombor magabiztosan menetelt a döntőig, ahol egy kazah válogatott judóssal került össze, aki kiemelkedett a mezőnyből és ezúttal még nagy falatnak bizonyult. Az U14 55 kilogrammjában Nagy Olivér szerzett még egy kilencedik helyezést a 30 fős mezőnyben.


„Nagyon jó és színvonalas versenyen vehettünk részt – fogalmazott Hóbár Péter, az NJK trénere. - Zsombor érmének külön örülünk és bízunk benne hogy továbbra is keményen és koncentráltan folytatja az edzéseket, hiszen akkor szép sikerek elébe nézhet.”

Tatán már a felnőtt III. osztályú férfi és női országos bajnokságot rendezték, amelyen az NJK-sok közül Mód Saron második helyezett lett 52 kilogrammban, Mód Jordána pedig az ötödik helyen zárt 70 kilogrammban.

Zágrábban a Judo Klub Lika egyesülete által szervezett horvát szuperkupa versenyen vettek részt Nagykanizsai Judo Klub-Röntgen Kanizsa növendékei. Összesen 73 klub 624 versenyzője lépett tatamira a bosnyák, cseh, lengyel, osztrák, szerb, szlovák, szlovén, horvát és magyar csapatokat felvonultató mezőnyben.


Az NJK zágrábi eredményei

U14 34 kg: …3. hely Herczeg Zsombor. U14 55 kg: …3. Nagy Olivér. U16 50 kg: …5. Kis Alex. U10 30 kg: …7. Nagy Kornél. U10 46 kg: …7. Tamás Levente. U12 42 kg: …7. Keller Ádám. U14 42 kg: …7. Köveskáli Regő. U10 38 kg: …9. Szabó Gellért. U14 42 kg: …9. Garamszegi Bálint. U16 73 kg: …9. Dervalits Boldizsár


„Nagyon jó verseny volt, amelyen a kicsiknél és a nagyoknál is szépszámú mezőny jött össze az egyes súlycsoportokban – értékelt Hóbár Péter, az NJK edzője. – Nálunk a kicsik utoljára májusban küzdöttek és ez meg is látszott a teljesítményükön, kissé megilletődötten léptek tatamira. A nagyoknál egy-két apró hibát leszámítva szinte mindenki azt hozta, ami benne volt Ezúttal is dicséret illeti Herczeg Zsombort, aki a vigaszágon is megtett mindent azért, hogy érmes legyen. Nagy Olivér nagyon erős mezőnyben állhatott végül dobogóra, több párharcában is papírformát borított, jelezve, hogy a jövőben vele számolni kell.”

Az Újpesti TE judocsarnokában a Magyar Egyetemi és Főiskolai Judo Országos Bajnokságot (MEFOB) rendezték meg. Az NJK-s versenyzők közül az A kategória 70 kilogrammos mezőnyében a hölgyeknél harmadik helyezést ért el Mód Jordána (Pécsi Tudományegyetem-Általános Orvostudományi Kar). B kategóriában (amatőr) 57 kilogrammban hetedik helyet szerzett Bathó Vanessza (Pécsi Tudományegyetem-Természettudományi Kar). Vanessza egy komoly létszámú mezőnyben három nyert és két vesztes mérkőzéssel szerezte meg a hetedik helyezést. A versenyzők felkészítésében Romváry Attilának, a Pécsi KSE judo szakosztályának trénere is nagy segítséget nyújtott.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2016
Forrás: Kanizsaujsag.hu)