A Magyar Judomesterek Clubjának judósai állandó résztvevői a veterán versenyeknek. Az egyesület megalakulása óta az összes veterán (korábban masters) világ- és Európa-bajnokságon részt vettek, s csaknem az összes helyszínről érmekkel tértek haza.



A 2000-es évek elejétől a veterán világbajnokságokat a World Masters Judo Association szervezte, míg a veterán Európa-bajnokságok az Európai Judo Szövetség (EJU) kezében voltak, s vannak is a mai napig.

A 2009-es évtől a Marius Vizer által vezetett Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) is részt vállalt a veterán versenyek szervezésében, olyannyira, hogy ebben az esztendőben két világbajnokságra – egyre az IJF, egyre a WMJA szervezésében – került sor a harminc éven felüliek számára. Ráadásul az IJF második veterán világbajnokságának fővárosunk, Budapest adott otthont, 2010-ben. 2011-től egy kézbe került a szervezés, ettől az évtől kizárólag az IJF bonyolítja le a veteránok legnagyobb versenyét.

A Magyar Judomesterek Clubja a versenyszervezésből is kiveszi a részét: a 2003-as kecskeméti veterán Eb, a 2010-es budapesti világbajnokság, s legutóbb, a 2015-ös balatonfüredi Eb sikerében is közreműködött Flóri Miklós és csapata.




Péter Sándor jó szokásához hűen, Balatonfüreden is aranyérmes lett


Átütő sikert hozott a balatonfüredi kontinensviadal, ahol harmincöt ország 572 judósa lépett tatamira, a magyar színeket pedig csaknem száz judós képviselte. Magyarország tizenkét arany-, tíz ezüst-, és huszonnégy bronzéremmel zárta az egyéni küzdelmeket, amelyből két arany-, egy ezüst- és hét bronzérem a Magyar Judomesterek judósainak nevéhez fűződik. 




Férfi csapatunk a dobogó tetején Balatonfüreden


A csapat legjobbjai rendszeres részt vesznek külföldi tornákon, ha csak az idei esztendőt nézzük, Spanyolországban, Ausztriában, Szlovákiában, Romániában és Csehországban is letették névjegyüket a klub judósai.

Az abszolút saját versenynek számító Hungarian Masters Open idén tizennyolcadik alkalommal került megrendezésre, s teljes mértékben megfelelt a nemzetközi szintnek. Négy tatamin magas minősítésű bírók, valamint videóbíró ellenőrzésével folytak a küzdelmek. Ez az egyetlen veterán verseny, ahol a győztes érmei, serlegei mellett, még a hatodik helyezett is díszes oklevelet kap.



Immár hatodik alkalommal a veteránok küzdelmeit a katások versenye követi. A nemzetközi zsűri előtt lebonyolított verseny évről-évre fejlődik, ehhez hozzájárulnak az egyedi, csak erre az alkalomra készíttetett díjak is.



A hagyomány folytatódik, a tizenkilencedik Hungarian Masters Openre március 25-én, a Hungarian Open Kata versenyre március 26-án kerül sor, a helyszín továbbra is Százhalombatta lesz.

A Magyar Judomesterek Clubja jelenleg is aktívan készül az idei világbajnokságra, amelyre november 18. és 21. között kerül sor Floridában, Fort Lauderdale-ben.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2016)



Támogatóink

Magyar Judomesterek Clubja

Vezetőedző:
Flóri Miklós

Honlap:
www.masterjudohungary.hu




Email:
hungarianmastersjudoclub
@gmail.com


Edzőterem címe:
KSI SE judoterem
Budapest, XIV. Istvánmezei út 1–3.