jibanner ksi3

Május 12-én pénteken a Stefánia Palota dísztermében rendezte meg hatvanadik ünnepi küldöttgyűlését a KSI SE. A csaknem száz fős vendégseregben a szakosztályi küldötteken kívül meghívott vendégek, a jelenlegi edzők, korábbi munkatársak és vezetők is helyet kaptak.




Az ünnepi esemény megnyitásaként Hajdú Léna, a Csanádi Árpád Általános Iskola, Sportiskola és Középiskola negyedik osztályos tanulója szavalta el Borsi Bálint: Díjkiosztó című versét, majd a Baross Imre Artista- és Előadó-művészeti Akadémia Szakgimnázium, Gimnázium, Technikum és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója, Kovács Gábor Dénes és a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ főigazgatója, Fekete Péter együttműködési megállapodást írt az a KSI-vel. Ezt követően az iskola növendékei lábzsonglőr és handstand produkcióval szórakoztatták a megjelenteket.




A sportirányítás részéről Gál Csaba, a Nemzeti Sportügynökség kiemelt hazai egyesületekért felelős főosztályvezetője köszöntötte a megjelenteket. A küldöttgyűlés a napirendi pontoknak megfelelően elvégezte a munkáját. Az ünnepség záróakkordjaként oklevelet vehettek át azok az edzők, akik jelenleg a KSI SE alkalmazottjai és tíz évnél kevesebb ideje dolgoznak az egyesület kötelékében. Emlékplakettet kaptak, akik tíz és harminc év között alkalmazottjai, és üvegdíjat vehetett át Szabó Zoltán vízilabda edző (30 év), Takács Péter öttusa szakosztyályvezető (33 év), Huber Gábor üzemeltetési vezető (34 év) és Laufer Béla tornaedző (38 év). A vezetőség megköszönte a Magyar Edzők Társaságának, a Csik Ferenc Általános Iskola és Gimnáziumnak, a Csanádi Árpád Általános Iskola, Sportiskola és Középiskolának és a Országos Sportegészségügyi Intézetnek a partnerséget és együttműködést. Hazsik Endre korábbi ügyvezető a huszonöt éves sportvezetői feladatainak elismeréséül, Kasza Róbert öttusázó pedig idén januári visszavonulása alkalmából lett köszöntve.




A születésnapra ünnepi köntösbe bújt a KSI központja is: alapításának hatvanadik évfordulóját ünnepelte az egyesület. Az 1963. május 2-án elindult Központi Sportiskola az elmúlt hatvan évben több olimpiai, világ- és Európa-bajnokot nevelt ki, a kezdetben hét, mára tizennégyre bővült szakosztályából. Az egyesület edzői, munkatársai és vezetői ennek megünneplésére egy közös tornázásra és emlékezésre gyűltek össze az Istvánmezei úti főhadiszállás öttusatermében.




Az Ungvári Miklós Ceglédi Judoközpontban rendezték meg a junior országos bajnokságot, amelyen a KSI SE judósai három medált hódítottak el. A versenyen negyvenöt egyesület százötvennégy versenyzője szállt harcba az érmekért. Aranyérmet szerzett Huszár Regina (+78 kg), a dobogó harmadik fokára állhatott Berlik Dorottya (57 kg) és Péter Fruzsina (63 kg), az ötödik helyen végzett Domoszlai Zolta (81 kg), Lakk Zsombor (81 kg) pedig hetedik lett.




Három korosztálynak rendeztek diákolimpia országos döntőt a győri Olimpiai Sportparkban, a viadalon a KSI SE tíz-tizenkét éves növendékei közül Kovács Éliás (diák A) arany-, Papp Anna (diák A) ezüstérmes lett, Forgó Alex (diák C) pedig az ötödik helyen végzett.




A 36. Budapest-kupa nemzetközi utánpótlástorna két versenynapján négy korosztályban ezernyolcszázhatvan judoka lépett tatamira az UTE Jégcsarnokában.
A KSI SE sportolói közül az U13-as korcsoport küzdelmeiben aranyérmet szerzett Kovács Éliás, bronzérmes lett Papp Anna. Az U23-as nyílt magyar bajnokságon két ezüstérmet gyűjtöttek a klub sportolói, Sági Nikolett és Huszár Regina révén.




 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2023
Forrás: KSI SE)



Támogatóink

KSI SE

Szakosztályvezető:
Horváth István Dávid

Honlap:
www.ksijudo.hu
www.ksi.hu





Edzőterem címe:
Budapest XIV., Istvánmezei út 3-5.
(a volt Jégszínház első emeletén)