jibanner ksi3

Sági Nikolett vehette át a Zsoldos Péter, a KSI SE elnöke és a judoszakosztály által 2022. januárjában életre hívott Dr. Hetényi Antal Gábor Vándorserleget, amelynek ő az első nyertese.




Sági Nikolett és edzője, Horváth István Dávid szakosztályvezető


Sági Nikolett tavaly várakozáson felül szerepelt, hiszen az U23 Európa-bajnokság egyéni és csapat bronzérme mellett két egyéni országos bajnoki címet (junior, U23) is megszerzett, a Magyar Judo Szövetség őt választotta 2022 legjobb junior női versenyzőjének.

A Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület (KSI) elnöksége tavaly januári ülésén döntött a Dr. Hetényi Antal Gábor vándordíj létrehozásáról, az elismerést minden évben az egyesület judoszakosztályának legkiemelkedőbb utánpótlás versenyzője kaphatja majd meg.

Dr. Hetényi Antal Gábor a KSI judoszakosztályát 1983-ban alapította, majd csaknem negyven éven át dolgozott az egyesületben edzőként, szakosztályvezetőként. Ez idő alatt számos utánpótláspótlás világ- és Európa-bajnoki címet szereztek versenyzői, több sportolója az olimpián is pontszerző helyen végzett.

Versenyzőként a magyar judo első olimpiai pontszerzője volt, 1972-ben Münchenben az ötödik helyen végzett. A nyolcadik danos judomester nyugdíjas éveiben sem szakadt el a sportágtól és az egyesülettől, aktívan figyelemmel követi és szaktanácsadóként segíti a szakosztály, és Horváth István Dávid szakosztályvezető napi munkáját.



Az elnökség három célt fogalmazott meg a díj létrehozásakor: egy olyan nívós díj létrehozása volt a cél, amely szakmai kompetenciák alapján van odaítélve, az adott évben legkiemelkedőbb utánpótlás versenyző részére, ápolja a dr. Hetényi Antal Gábor által lefektetett hagyományokat és működés, de cél volt az is, hogy dr. Hetényi Antal Gábor aktívan vegyen részt a továbbiakban is a szakosztály működésében.

A vándordíjat azok a versenyzők kaphatják meg, akik rendszeresen részt vesznek a judoszakosztály edzésein, sportolói odaadásukkal kivívják az edzőik és sporttársaik figyelmét. Példamutató életvitelükkel és kiemelkedő teljesítményükkel öregbítik a KSI és a szakosztály hírnevét, határon innen és túl. Számít továbbá a versenyző tanulmányi eredményessége és fejlődési pályája is. A díjat az egész éves munka alapján minden évben decemberben ítélik oda.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2023
Forrás: KSI SE)




Támogatóink

KSI SE

Szakosztályvezető:
Horváth István Dávid

Honlap:
www.ksijudo.hu
www.ksi.hu





Edzőterem címe:
Budapest XIV., Istvánmezei út 3-5.
(a volt Jégszínház első emeletén)