Vízi sorversenyekkel, Mikulással, közös énekléssel ünnepelte a karácsonyt a Kecskeméti Sportiskola (KESI) a Kecskeméti Fürdőben. Az eseményen részt vett Drávucz Rita világ- és Európa-bajnok vízilabdázó és kislánya, Flóra, aki egy ritka genetikai rendellenességgel él együtt hősiesen. A Hírös.hu beszámolója.



A nagymedence melletti lelátó sorai megteltek a KESI tizenegy szakosztályának ifjú sportolóival, szüleikkel és edzőikkel. A karácsonyi bulinak ezúttal az úszó és vízilabda szakosztály otthona, a Kecskeméti Fürdő adott helyet. Az esemény a Kodály Iskola 1/D osztályának karácsonyi dalcsokrával vette kezdetét, amelybe a kis sportolók is bekapcsolódtak a lelátókról. Ezt látványos vízilabdabemutató követte, a nagy gólokat és védéseket is lelkesen díjazta a közönség.




Dr. Fekete Gábor önkormányzati képviselő köszöntőjében felidézte, ő leginkább a vívással foglalkozott a sportok közül. „A víváshoz sok ravaszság kell, de a vízisportokhoz sem árt ez a tulajdonság. Az úszók és vízilabdások most idecsalták a szárazföldi sportágakat, hogy a medencében mérkőzhessenek meg velük a vetélkedőn. De a többi sportág nem ijedt meg a kihívástól” – buzdította a gyerekeket. Köszönetet mondott a sportolóknak a befektetett időért és energiáért, valamint megköszönte az edzők munkáját és a szülők támogatását. Amint mondta, már a KESI-család részének érzi magát és örömmel jött el erre a formabontó karácsonyi ünnepségre.




A vízi vetélkedőkön mind a tizenegy szakosztály – atlétika, asztalitenisz, ökölvívás, jégkorong, kézilabda, vízilabda, röplabda, úszás, judo, birkózás, rögbi – elindult hat-hat ifjú sportolóval. A nagymedencében keresztben zajló versengésen különböző feladatokat kellett teljesíteni az úszógumis futamoktól kezdve a labdavezetésen át a sima úszásig. Nem meglepő módon a vízilabdások vitték a prímet, ők vehették át a jutalmul járó tortát, de minden szakág kapott ajándékot a KESI-től.




A karácsonyi bulit természetesen a Mikulás is meglátogatta krampuszával és rénszarvasával, aki gumicsónakban húzta végig „főnökét” a medencén. A gyerekek hangos énekléssel fogadták a triót. Drávucz Rita világ- és Európa-bajnok vízilabdázó és kislánya, Flóra is ellátogatott az eseményre. A tízéves Flóra egy ritka genetikai rendellenességgel, a CMT-vel (Charcot-Marie-Tooth) él együtt hősiesen, úszni jár és más fejlesztéseken is részt vesz. A programot kerekesszékből követő kislány a kérdésre, hogy mi a kedvenc sportja, nagy derültség közepette azt felelte: az ökölvívás. A karácsonyi buli végén Fritz Ágnes, a KESI szakmai igazgatója búcsúzott az idei évtől, köszönetet mondva a sportolóknak és az edzőknek az elvégzett munkáért.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2023
Forrás: Hírös.hu
Borda Máté írása
Fotó: Banczik Róbert)




Támogatóink

Kecskeméti Judo Club

Elnök, vezetőedző:
Nagysolymosi Sándor

Edzők:
Nagysolymosi Tibor
Cseh Márk
Kelle László
Szabó Zsolt Zoltán

Honlap:
www.kjc.hu

Telefon:
06 (30) 958-0531

Email:
sojkajudo@gmail.com

Edzőterem címe:
Bóbis Gyula Edzőcsarnok
Kecskemét, Csabay Géza körút 1/a.