A hétvégén nolc érmet nyertek a Kecskeméti Judo Club-Kecskeméti Sportiskola judósai a magyar atom városában. Az Atom-kupa hétvégéjén több korosztályban, csaknem nyolcszáz versenyző lépett tatamira.




Szombaton a diák A- és B-korcsoportos magyar bajnokságon Melkvi Gábor (diák B, 60 kg) ezüstérmet, Steixner Gergő (diák A, +66 kg) ötödik, Molnár Máté (diák B, 35 kg) pedig hetedik helyezést szerzett.

„Nagy létszámmal neveztek az egyesületek, a Kecskeméti Judo Clubot öt versenyző képviselte. Közülük sajnos ketten az első körben kikaptak, ezzel véget ért számukra a megmérettetés. Molnár Máté hetedik helyezést ért el két vesztett és két nyert mérkőzéssel. Máténak még rutint kell szereznie a versenyeken, de teljes mértékben elégedett voltam a teljesítményével. Melkvi Gábor két győztes mérkőzés után a döntőben maradt csak alul, ott is a pillanatnyi kihagyás miatt az utolsó másodpercben dobták el, ezzel ezüstérmes lett. Steixner Gergő egy nyert és két vesztett mérkőzéssel lett ötödik. Van bennem hiányérzet, az edzéseken mutatott munka itt nem hozta meg a kívánt eredményeket. Sok pontatlanság volt a technikai végrehajtásban, amin lehet még csiszolni és jobb eredményeket elérni” – összegzett Nagysolymosi Tibor edző.




Vasárnap a serdülők, majd az ifjúságiak következhettek, ezen a napon a BHSE (3 arany, 2 ezüst, 4 bronz) szerezte meg az éremtáblázat első helyét, második lett a DVTK (3, 2, 1), harmadik a Kecskeméti JC (2, 2, 3), huszonhét klub nyert aranyat, ötvenhárom vihetett haza legalább egy érmet.

Nagysolymosi Tibor és Cseh Márk tanítványainak a serdülő és ifjúsági korcsoportban két aranyérem, két ezüstérem, három bronzérem és három pontszerző hely jutott. Nagy Nimród (serdülő, 40 kg) és Major Gábor (serdülő, 66 kg) a dobogó legfelső fokára állhatott, Makkai Szonja (ifjúsági, 44 kg) és Fehér Maja (serdülő, +63 kg) a második, Prikkel Zsombor (ifjúsági, 73 kg), Lovászi Bendegúz (ifjúsági, 81 kg) és Nedelkovics Dávid (serdülő, 60 kg) a harmadik, Szekeres Kata (ifjúsági, 48 kg) a negyedik, Szendrővári Zsombor (ifjúsági, 73 kg) az ötödik, Major Gábor (ifjúsági, 66 kg) pedig a hetedik helyen zárt.

„Keményen dolgoztak a srácok a hétvégén is! Akik rendesen edzettek a nyáron és ősszel, azok mind dobogós vagy dobogóközeli helyezést értek el” – fűzte hozzá Nagysolymosi Tibor.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2023
Forrás: KJC)




Támogatóink

Kecskeméti Judo Club

Elnök, vezetőedző:
Nagysolymosi Sándor

Edzők:
Nagysolymosi Tibor
Cseh Márk
Kelle László
Szabó Zsolt Zoltán

Honlap:
www.kjc.hu

Telefon:
06 (30) 958-0531

Email:
sojkajudo@gmail.com

Edzőterem címe:
Bóbis Gyula Edzőcsarnok
Kecskemét, Csabay Géza körút 1/a.