Az elmúlt hétvégén rendezték meg a 36. Budapest-kupát, a küzdelmek két teljes napon át tartottak az UTE jégcsarnokában. Négy kontinens huszonhat országának kétszáz egyesületéből csaknem kétezer judoka lépett tatamira. A Kecskeméti Judo Club-Kecskeméti Sportiskola tizennyolc fős küldöttségében a többség számára nehéz diónak bizonyult a két-három évvel idősebbekből verbuválódott nemzetközi mezőny.




Az U18-as korcsoportban Szekeres Kata (48 kg) először egy bolgár, majd egy izraeli ellenfelét legyőzve és két vesztes mérkőzéssel a nap végén a kilencedik helyen végzett, Makkai Szonja (44 kg) hetedik lett. Szendrővári Zsombornak a 73 kilogrammosok mezőnyében egy győztes mérkőzés jutott.

Az U23-asok országos bajnokságán az egyetemista Borsos Kristóf kitett magáért. Két győzelemmel a háta mögött máris a döntőben érezhette magát a 100 kilogrammosok mezőnyében. A román es bolgár versenyző elleni győzelmet a döntőben sajnos vesztes mérkőzés követte, így is dicséretes a kecskeméti versenyző által nyújtott teljesítmény és a magyar bajnoki ezüstérem. Godó Zsófia a 78 kilogrammosok között az ötödik helyen végzett.




Az U15-ös korcsoportban Nagy Nimród (40 kg) az első három mérkőzésén végigskálázta technikai repertoárját, ipponos győzelmekkel lépett túl a mérkőzéseken. A negyedik meccsen végzetes hibát követett el: szabálytalan fogásért a vezetőbíró leléptette, s mert szabálytalan technikát alkalmazott, amely ellenfelére sérülésveszéllyel járt volna, ezért a további versenyből is kizárták. „Nimród az egyik legszorgalmasabb versenyzőnk, a túlzott hév ezen a versenyen sajnos idő előtti befejezéshez vezetett számára” – olvashatjuk a klub honlapján.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2023
Forrás: KJC)




Támogatóink

Kecskeméti Judo Club

Elnök, vezetőedző:
Nagysolymosi Sándor

Edzők:
Nagysolymosi Tibor
Cseh Márk
Kelle László
Szabó Zsolt Zoltán

Honlap:
www.kjc.hu

Telefon:
06 (30) 958-0531

Email:
sojkajudo@gmail.com

Edzőterem címe:
Bóbis Gyula Edzőcsarnok
Kecskemét, Csabay Géza körút 1/a.