Remekeltek a Haladás VSE versenyzői a jubileumi, tizenkét ország indulójával megrendezett 25. Hungarian Masters Openen, a nyílt magyar veteránbajnokságon, Antoni Zoltán szakosztályvezető aranyérmet, Czlenner János edző ezüstöt, Sztana-Szabó Péter pedig bronzérmet szerzett.




A szombathelyi klub négy versenyzővel képviseltette magát a több mint kétszáz sportoló részvételével megrendezett bajnokságon, amelynek a győri Olimpiai Sportpark adott otthont. A viadalra tizenkét országból érkeztek versenyzők, a magyarokon kívül Ausztria, Belgium, Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Csehország, Franciaország, Németország, Lengyelország, Románia, Szerbia és Szlovákia is képviselve volt.

A Haladás VSE szakosztályvezetője, Antoni Zoltán az M2-es kategóriában legyőzhetetlennek bizonyult, így aranyérmes is lett. Czlenner János az M1-esek között úgy lett második, hogy csak az Európa-bajnoki ötödik helyezett Kiss Norbert tudta legyőzni. Sztana-Szabó Péter az M3-ban állhatott fel a dobogó harmadik fokára. Az M4-ben induló Császnek Zoltán ugyan helyezetlenül zárt, de neki ez volt az első ilyen jelentős versenye.




„Egyértelműen azt mondhatom, hogy a bajnokság nagyon jól sikerült nekünk. Júniusban lesz Szarajevóban a veterán Európa-bajnokság, arra is szeretnénk eljutni. Ketten vennénk rajta részt Czlenner Janival” – fogalmazott Antoni Zoltán szakosztályvezető, aki természetesen arra is kitért, hogy a klub fiatal versenyzőire is bőven vár feladat a közeljövőben, ugyanis havonta legalább két erőfelmérőn vehetnek részt.

„Jelenleg negyven-ötven sportoló a szakosztályunk létszáma. A júniusig tartó versenyidőszakot követően jön majd a nyári edzőtáborunk, valamint az övvizsgákra is készülnünk kell. Ősztől pedig a különböző korosztályos országos bajnokságokra fókuszálhatunk” – zárta szavait Antoni Zoltán, aki azt azért még hozzátette, hogy egy sikeres Európa-bajnokság után akár még a Las Vegas-i veterán világbajnokság is szóba jöhet az örökifjú versenyzőknél.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: Haladás VSE)