Tizenkét országból érkezett, több mint kétszáz versenyzővel rendezték meg a hazai veterán versenyek egyik legnagyobb eseményét, a 25. Hungarian Masters Opent, a nyílt masters veteránbajnokságot Győrben, amelyen a Pécsi VSK örökifjú judósai négy aranyérmet szereztek.




A hazaiakon kívül Ausztria, Belgium, Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Csehország, Franciaország, Németország, Lengyelország, Románia, Szerbia és Szlovákia versenyzői jöttek el a jubileumi versenyre. A megnyitón elismeréseket adtak át, a PVSK szakmai vezetője, Kersics Antal megkapta a Magyar Judóért kitüntetés bronzfokozatát.

A tornán a PVSK judoszakosztályát heten képviselték, négy bajnoki címmel, egy második, egy harmadik, és egy ötödik helyezéssel, zárták a napot. Az induló klubok között az összesített eredmények alapján a PVSK csapata az első helyezett cseh csapat mögött a második helyen végzett.




Aranyérmes:
Edelényi László (M9, 73 kg), Papp Viktor (M8, 81 kg), Kersics Antal (M7 +100 kg), Máté József (M5, 100 kg)
Ezüstérmes: Tövisi Sándor (M10, 81 kg)
Bronzérmes: Keszthelyi Péter (M7, 100 kg)
Ötödik helyezett: Péter József (M3, 100 kg)


Kersics Antal szakmai vezető – aki elismerést is átvehetett és maga is aranyérmes lett – így értékelt: „Szakosztályunkból minden évben többen indulunk ezen a versenyen, az idén heten voltunk. Köztünk volt Péter József, aki nem olyan régen kezdett a judóval foglalkozni. Ő már megmérettette magát a belügyminisztériumi bajnokságon, de most először lépett tatamira masters korosztálynak rendezett versenyen. Nagyon büszke vagyok az egész csapatra. Edelényi Laci bácsi már nemzetközi versenyeken is ért el sikereket, idén is megvédte bajnoki címét. Tövisi Sándor a legidősebb versenyzőnk, hetvenhat évesen a második helyen végzett. Máté József és Papp Viktor remek versenyzéssel jutott el a dobogó legfelső fokára. Jómagam egy cseh versenyző ellen szereztem meg a bajnoki címet. Mindegyikünknek komoly feladat volt egy hosszúra nyúló versenyen helytállni. Következő állomás a júniusi Európa-bajnokság Szarajevóban, ahol nemzetközi versenyen is bizonyíthatunk. Ezzel a versennyel kvalifikálta magát minden judósunk, így már erre készülhetünk az elkövetkező időszakban.”


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: PVSK)