Az Atomerőmű SE egykori olimpikonja, Bor Barna a 2017-es világbajnokság után vonult vissza az aktív sporttól. Azóta utánpótlásedzőként segíti egyesületében a fiatalok fejlődését a nemrég átadott Hangyási László Regionális Judocentrumban, valamint a paksi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában tanárként és osztályfőnökként is tevékenykedik. Most azonban egy új feladatkörre is felkérték. A Tolna Megyei Hírek cikke.




A harminchét éves világ és Európa bajnoki ezüstérmes judós sokat adott a judo sportágnak versenyzőként. Most edzőként is bizonyíthat, ugyanis januártól felkérték az U23-as válogatott szövetségi edzőjének, amit örömmel vállalt el.

„Az U23-as edző egy hiánypótló poszt, ugyanis az elmúlt években nem volt ennek a korosztálynak szövetségi edzője. A junior és a felnőtt szakvezetők vitték az U23-as korosztályt is. A versenynaptár sűrű, egyre több esemény van, egyre több edzőtábor, egyre több kihívás korosztályos és felnőtt szinten is, ezért gondolták hogy a megnövekedett feladatok miatt az U23-as korcsoportnak is legyen szövetségi edzője. Rám esett a választás” – fogalmazott Bor Barna.




Bor Barna hetente többször ingázik Paks és Budapest között hogy segítse a válogatott szakmai munkáját. Elsősorban a junior korosztályból kiöregedő versenyzőknek segít, hogy minél előbb megtalálják helyüket a felnőtt élmezőnyben. A húsz-huszonegy éves judósoknak időre van szükségük, hogy beerősödjenek a nemzetközi elitbe, és felvegyék a versenyt a felnőttekkel. Az átmenetet igyekszik áthidalni ez a korosztály az U23-as szövetségi edző segítségével.

„Sűrűek a napjaim. A reggel és a délután a Hangyási László Regionális Judocentrumban a klubmunkával telik az utánpótlással, a délelőttjeim pedig az iskolai oktatással. Hetente többször a keretedzői tevékenységemnek köszönhetően Budapesten vagyok, hétvégén pedig versenyek következnek. Mondhatnám azt is, elfoglaltságokból nincs hiány” – részletezte Bor Barna.

A 2028-as Los Angeles-i olimpia a célkitűzése ennek a korosztálynak. Bor Barna szövetségi edző azt gondolja, a lányoknál és a fiúknál is vannak olyan tehetségek, akik már az év végi U23-as Európa-bajnokságon akár a dobogóra is felállhatnak.

„Versenyzőként nagyon sok mindent elértem. Nagy álmom edzőként, hogy saját tanítvánnyal is kijussak az olimpiára” – zárta Bor Barna válogatott szövetségi edző.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: Tolna Megyei Hírek
Pálfi Katalin írása és fotói)