Mórahalmon rendezték a diák A- és B-korosztály számára kiírt Magyar Kupát, illetve a serdülő korúak országos rangsorversenyét. A rangos eseményen a környező országok versenyzői is rajthoz álltak, ezzel emelve nemzetközivé a megmérettetést.




Az Atomerőmű SE küldöttségének tagjai közül Kalmár-Appelt Áron (45 kg) a diák A-sok között és Vajna Csongor (60 kg) a serdülők versenyében egyaránt a döntőig verekedte magát, de végül mindketten minimális különbséggel ezüstérmesként zártak.

A diák A-sok között Dallos Petrának (45 kg) és Liptai Ákosnak (35 kg) lett volna esélye éremszerzésre, de nagy csatában mindketten lemaradtak a dobogóról, végül ötödikként fejezték be a versenyt. Magyar-Jankovics Rebeka (41 kg) egy kisebb sérülés miatt kényszerült visszalépésre.



A serdülők erős mezőnyében a paksiak sok fiatal elsőévesének főleg a tapasztalatszerzés volt a cél, de Vajna Csongoron kívül kiemelkedett Grosan Eric (46 kg) és Beke Csongor (55 kg), akik szép győzelmeik révén végül a pontszerző hetedik helyet szerezték meg. Éberling Nóra is szép győzelemmel kezdett, de végül egy vállhúzódás miatt vissza kellett lépnie.

Gercsák Szabina és a jó ideje Pakson készülő Sipőcz Richárd a felső-ausztriai Linzben rendezett Grand Prix-n próbálta növelni olimpiai kvalifikációs pontjait, de nem sikerült a múlt heti taskenti szép eredményeket túlszárnyalni, hiszen mindketten az első mérkőzésükön búcsúztak. Szabina a 70 kilogrammosok között a portugál Pinával nem bírt, Ricsinek a +100 kilogrammban a bahreini Csocsajev állta útját a nyitó meccsen. Az olimpiai aspiránsok az osztrák verseny után a csehországi Nymburkban edzőtáboroznak.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: ASE)