A szegedi Városi Sportcsarnokban rendezték az ifjúsági korosztály számára kiírt országos bajnokságot, a paksi versenyzők közül a 90 kilogrammban szereplő Czibula Bernát végzett a legelőkelőbb helyen, a döntőbe verekedte magát. Nem sok hiányzott a bravúrhoz, de a bajnoki ezüstérme igazán kiemelkedő eredmény.




Az Atomerőmű SE judósai közül Tóth Zsombor a 81 kilogrammban küzdve négy győztes és két vesztes mérkőzés után végül magyar bajnoki ötödikként zárt. Sajnos a bronzmeccsen egy apró hiba miatt veszített, de nagyon biztató ez az eredmény a jövőre nézve.

A két paksi női judós, az 57 kilogrammban versenyző Davis Darcie Miléna és a +70 kilogrammos Jurák Jázmin Kincső szintén nagyokat küzdött, de közülük csak Darcie tudott mérkőzést nyerni. Végül kilencedikként fejezték be a versenyt.




Másnap a diák és serdülőkorú versenyzők léptek tatamira. Az ASE fiataljai igazán szép sikereket értek el a számukra a judo versenyszezont megnyitó Első Beton regionális judoversenyen. A diák A-korosztályban Kalmár-Appelt Áron hatalmasakat verekedve végül a dobogó harmadik fokára állhatott, Magyar-Jankovics Rebeka és Dallos Petra derekasan helyt állt, de ez egyelőre egy ötödik és egy hetedik helyre volt elegendő.

A serdülők között Izsák Simon (50 kg) magabiztos versenyzéssel jutott el az elődöntőig, ahol végül vazari vereséget szenvedett. A bronzmeccsen szép fojtást hajtott végre, így megérdemelten léphetett a dobogóra. Palencsár Péter és Vajna Csongor a 60 kilogrammosok között ellentmondást nem tűrő judóval jutott a döntőbe, ahol a rutinosabb Palencsár Peti tudott diadalmaskodni, de Csongor is a jövő nagy reménysége.

Az 57 kilogrammosok között induló Éberling Nóra sérülésből visszatérve magabiztosan küzdött, és nem talált legyőzőre súlycsoportjában. Egy újabb hétvége, ahol ismét igazolták a paksi utánpótláskorú versenyzők, hogy igazán minőségi munkát végeznek.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: ASE
)