Remek eredménnyel és rengeteg dobogós helyezéssel tértek haza Csíkcsomortánból a háromszéki judokák, akik a Pál László-emlékverseny második kiírásán léptek tatamira. A hagyományteremtő szándékkal életre hívott eseményen a céhes városi Nagy Mózes SK és a Kézdivásárhelyi SE sportolói vettek részt. A Háromszék beszámolója.




Nagy többségében Hargita és Kovászna megyei csapatok részvételével tartották meg a remek hangulatú és jól megszervezett Pál László-emlékverseny második kiírását, amelyen közel kétszáz kis judopalánta lépett tatamira. A mezőnyben ott volt a Nagy Mózes SK tizenöt és a Kézdivásárhelyi SE hat sportolója is, akik a jó versenytapasztalat mellett összesen huszonegy dobogós helyezéssel tértek haza.

Veres László edző irányítása alatt a Nagy Mózes SK tizenöt cselgáncsozója vett részt a megmérettetésen. Közülük Balázs Attila, Fogarasi Szilárd, Füstös Csongor, Voina Viktória, Tamás Örs, valamint Tamás Zenkő ügyes versenyzéssel bejutott kategóriája döntőjébe, ahol nem talált legyőzőre, és az első helyen fejezte be az egynapos viadalt. Szintén fináléba jutott Gazda Bence, Fogarasi Nimród, Voina Alex, Voloncs Berta és Garai Ádám, de ott mindannyian vereséget szenvedtek és a pódium második fokára állhattak fel. A csapat többi tagja – Mátyás Attila, Varga Magor, Nyáguly Csanád, Kovács Kadosa – harmadikként zárta az egynapos erőpróbát.

A Kézdivásárhelyi SE hat sportolóját nevezte az emlékversenyre, Vida Attila tanítványai pedig két első, egy második és három harmadik helyezést jegyeztek a hargitai megmérettetésen. Első lett Balázsi Bernát (26 kg) és Réti Flórián (25 kg), másodikként végzett Harai Ádám (22 kg), harmadikként pedig Harai Dávid (27 kg), Berde Ábel (29 kg) és Antal Ákos (42 kg).


Simon Tege a válogatottban

Az elmúlt időszakban remek teljesítménnyel előrukkoló kézdivásárhelyi Simon Tegét behívták az U18-as romániai válogatottba, s az elkövetkezőkben három napot a magyarországi Tatabányán edzőtáborozik. A Nagy Mózes SK sportolója április elején első lett a 50 kilogrammos súlycsoportban az ifjúsági korosztály számára kiírt Európa-kupa csehországi állomásán.



 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: Háromszék)