A Nagykanizsai Torna Egylet 1866 cselgáncs szakosztályánál is javában tart a versenyszezon, a napokban két rangos tornán is tatamira léptek a kanizsai judokák. A Kanizsa Médiaház beszámolója.




A 13. Budaörs-kupán a kanizsai klub versenyzői közül a serdülő korosztályban ketten – Orbán Noémi és Varga Gellért – indultak, a viadalon ötvenkét hazai klubból háromszáznégy gyermek és fiatal mérlegelt be, a diák és a serdülő korcsoportban.

Az NTE fiataljai végül egy érmes és egy ötödik helyezéssel térhettek haza, összesítésben pedig a kanizsai sportegyesület a huszonhatodik helyre került. Mester József, Mester Marcell és Mester Józsefné tanítványai közül Orbán Noémi az 57 kilogrammban három győzelemmel aranyérmet nyert, Varga Gellért pedig két győztes és két vesztes mérkőzéssel az ötödik pozíciót szerezte meg mezőnyében.




A kanizsai csapat Barcson is járt, a Dél-dunántúli Regionális Judo Szövetség és a Barcsi Judo Klub rendezésében megtartott, idei első regionális nyílt rangsorversenyen. A hét korosztályt magába foglaló eseményen a betegségek miatt mindössze nyolc fővel képviselték az NTE színeit, öt éremmel és három pontszerző hellyel térhettek haza.

Hagyományosan ezen alkalommal adja át a DDRJSZ az előző évi eredményességi díjakat, minden klub legsikeresebb diák korcsoportú versenyzője kapja meg a díjat edzői javaslatra. Az NTE 1866 szakosztályából az elmúlt év legrangosabb versenyén, a korosztályos magyar bajnokság dobogós helyezést elérő, diák A-korcsoportos Varga Gellért kapta a díjat, amelyet betegsége miatt a helyszínen nem vehetett át, helyette a serdülő korú Orbán Noémi vette át, aki az elmúlt évben legeredményesebb, legtöbb versenyen induló és a legtöbb érmet szerező tagja volt a szakosztálynak.




A barcsi versenyen első ízben gyakorló bíróként tatamira álló Nagy Adrián Vajk kiváló bírói munkával nyerte el a résztvevők tetszését.

Barcson Orbán Noémi (serdülő, 57 kg) arany-, Gál Márk (ifjúsági, 55 kg), Szeghy Tamás (ifjúsági, 66 kg), Gregász Máté (diák B, 35 kg) és Török Zétény (diák D, 24 kg) ezüst-, Molnár Hanna (diák D, + 42 kg) bronzérmet nyert, Bognár József (diák A, 38 kg) a negyedik, Mester Emese (diák D, 24 kg) pedig az ötödik helyen végzett.

„Kicsit fényesebb eredményre vártunk, főként a régi versenyzőinknél, a legkisebbeknél és a kezdő magasabb korcsoportnál pedig tisztes helytállást. Ami fontos, hogy szívesen, örömmel készüljenek egy-egy versenyre, s élmény legyen a fáradtság ellenére, örök emlék minden egyes verseny számukra” – olvashatjuk a klub közösségi oldalán.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: Kanizsa Médiaház
NTE 1866)