Szepesi József, a Gemenc Judo Klub vezetője 1976-ban végzett sportedzőként a Testnevelési Főiskolán, edzői tevékenységét érdemben Szekszárdon kezdte el 1979-ben, majd vállalkozása miatt 1985-ben felhagyott a judóval. A Teol cikke és interjúja.



Kisebbik fia hatására – aki komolyan kezdte venni a judót – 1996-ban tért vissza. Szepesi Dávid 2000-ben berobbant az ifjúsági válogatottba, EORV bronzérme mellé egy Európa-bajnoki kilencedik helyet szerzett. Szepesi József 2001-ig a Rendőr Judo Klub edzője volt, ám ebben az évben az egyesület edzői különváltak, s ekkor alakította meg a Gemenc Judo Klubot. Szinte az összes versenyző József mellett maradt, így kisebb nehézségek után húsz-huszonkét fővel zajlottak a versenyzők edzései. Toborzáskor csaknem negyvenen jöttek le a terembe judózni.




A klub első magyar bajnoka Hunyadi Bence lett 2005-ben, a diák C-korosztályban, ezt a sikert több mint száz további országos bajnoki cím követte. Amikor 2001-ben Szepesi József megalapította a Gemenc Judo Klubot szinte minden szabadidejét a sportnak szentelte, és ez azóta sincs másképp. Mindig kellő figyelemmel és még nagyobb becsülettel végzi munkáját. Sok nehézségen keresztül épített fel egy országos viszonylatban kiemelkedő klubot, amelynek gazdasági mutatói és eredményei is önmagukért beszélnek. Becsületessége, szemlélete átragad a keze alatt pallérozódó gyermekekre, akik így megfelelő normákat vihetnek magukkal. Pedagógiai érzéke kiváló, minden gyermek rögtön megszereti, ragaszkodásuk szemmel látható.




A Gemenc Judo Klub a Tolnai Népújság és a Teol 2022-es Az év embere, valamint Az év sportolója versenyén elnyerte Az év sportolója díjat férfi csapat kategóriában.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: Teol
Wehovszkyné Tóth Tímea írása)