Ismét kiemelkedően szerepeltek a Tatabányai SC judósai az ifjúsági Európa-kupán, Kunyik Zsolt tanítványai Teplicében versenyeztek a hétvégén.




Az eseményen harminckét ország csaknem hatszáz judósa mérte össze erejét, ami hatalmas mezőnyt jelent. Az 55 kilogrammban hatvanegy, az 50 kilogrammban huszonhat, az 52 kilogrammosok között harmincnyolc induló versenyzett. A tatabányai színeket Moharos Zsófia, Kunyik Botond és Radovics Mihály képviselte, utóbbi két judoka az ötödik helyen végzett.

„Moharos Zsófi első meccse a későbbi boronzérmessel hosszabbításban a svéd lány javára dőlt el. A fiúk szépen haladtak, küzdöttek nagyon vártuk a döntőket, hiszen Boti és Misu is bronzéremért állt tatamira. Radovics Mihály grúz ellenfele az utolsó harminc másodpercben kapott pontot, Kunyik Botond pedig már a ráadásban maradt alul. Boti ukrán, grúz, lengyel, belga és ukrán ellenfelekkel küzdött, Misa bolgár, német, ukrán és grúz ellenfelekkel szállt szembe. Hosszú nap volt ez is, reggel kilenctől délután ötig zajlottak a mérkőzések, a versenyzőink végig ügyesen koncentráltak” – mondta el Kunyik Zsolt, aki gratulált judósainak és kiemelte, szépen helyt álltak, nagy harcokat vívtak, frappáns megoldásokat, ipponokat láthattunk tőlük.




Hétfőtől folytatódott a kemény munka a Tatabányai Sport Club válogatott judósai számára. A héten Pokk Armand Tatán, Kunyik Botond, Radovics Mihály és Moharos Zsófia Teplicében edzőtáborozott, népes és rangos nemzetközi mezőnyben.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: TSC)