Harmadik helyezésekkel, három bronzéremmel tértek haza a VSK Csíkszereda sportolói Aradról, az országos egyéni felnőtt bajnokságról. Szintén hétvégén a kézdivásárhelyi Simon Tege Csehországban nyert kadetkorosztályú viadalt. A Székely Sport beszámolója.




Judós nagyüzem volt hétvégén Aradon, az ottani sportcsarnokban rendezték meg a 2024-es egyéni felnőtt országos bajnokságot, amelyen szép eredményeket értek el a székelyföldi judósok. Lajos Orsolya (63 kg), Ladó Ákos (73 kg) és Radvánszki Szilárd (81 kg) a dobogó harmadik fokára állhatott, Orbán Lehel (66 kg) az ötödik helyen végzett, Koncz Botond (100 kg) és Kocsis-Ferencz Hunor (open) pedig a hetedik helyet szerezte meg.

Kocsis-Ferencz Hunor klubja a Csíkszeredai Sportklub, a többiek pedig a VSK Csíkszeredát képviselik. Csíkszereda felnőtt korosztályú sportolóit Albu Botond és Papp Róbert Flórián edzők készítették fel. Született még egy csíki vonatkozású ezüstérem: a 90 kg-os súlycsoportban Vlad Vișan ezüstérmes lett. Vișan a Csíkszeredai ISK neveltje, jelenleg Focsani színeiben versenyez.




Rangos európai, utánpótláskorúaknak kiírt versenyen tudott győzni a Kézdivásárhelyi Nagy Mózes ISK és a Csíkszeredai VSK csapatánál dupla leigazolással rendelkező Simon Tege, aki első lett az 50 kilogrammos súlycsoportban az ifjúsági korosztály számára kiírt Európa-kupa csehországi állomásán, Teplicén. A tehetséges kézdivásárhelyi judós edzője Veres László.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: Székely Sport
Dobos László írása)