Mórahalmon és Budaörsön bizonyítottak a DSI Debrecen fiataljai, akik öt érmet szereztek az országos, illetve regionális viadalon.




A serdülő korosztály számára országos rangsorversenyt, a diák A- és B-korcsoportnak Magyar Kupát rendeztek a Móradombi Sportcsarnokban, ahol mintegy négyszáz judoka lépett tatamira. A magyarokon kívül romániai és bosnyák sportolók is megmutatták tudásukat.

A DSI Debrecen judoszakosztályából ketten is felállhattak a dobogó legfelső fokára, hiszen a 2013-as születésű Boros Kincső (27 kg) és a serdülő Fedora Sándor (46 kg) is veretlen maradt, így teljesen megérdemelten vehette át az aranyérmet.

A diák A-korosztályban Deák Bence (38 kg) ezüst-, Harman Antal (35 kg) pedig bronzéremmel gyarapította medálkollekcióját. Ugyan nem szerzett érmet, de biztatóan teljesített a serdülők 66 kilogrammos mezőnyében Deák András, aki végül az ötödik helyen végzett.

Szintén népes mezőny gyűlt össze a 13. Budaörs-kupán, amelyen ötvenkét hazai sportszervezet háromszáznégy judósa adta le nevezését. A városi sportcsarnokban a debreceni színekben induló Dobos Szofia (U12, 36 kg) remek napot fogott ki, hiszen mind a négy ellenfelét legyőzve hódította el az elsőséget.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: DSI Debrecen)