Óriási mezőnyben, huszonhárom ország ötszázötvennyolc judósa között tette próbára felkészültségét negyvenegy magyar judós a Porecben megrendezett ifjúsági Európa-kupán, köztük a Zalaegerszegi Judo SE versenyzője, Takács Nóra, aki élete első Európa-kupáján vehetett részt. Az Egerszegi Hírek beszámolója.




Nóra a 40 kilogrammos kategóriában az ifjúsági országos ranglistaversenyen megszerzett arany- és az országos bajnokságon elért ezüstérmével vívta ki a ifjúsági válogatottságot. A tehetséges zalaegerszegi versenyző az első körben az olasz Sofia Longóval kiélezett csatát vívott, a bírók aktívabbnak látták Takács Nórát és leléptették ellenfelét. A negyeddöntőben a későbbi bronzérmes, összesen három Európa-kupa éremmel rendelkező olasz Aurora Ferro karfeszítéssel győzött Nóra ellen.

A vigaszágon vazari értékű dobással sikerült legyőzni a brazil Jeissiara Gomest, majd a bronzmérkőzésen ipponnal győzött a német Carolin Scheida, így Takács Nóra a pontszerző ötödik helyen végzett. Ezzel az eredménnyel nagy lépést tett az ifjúsági Európa-bajnoki csapatba kerüléshez. A zalaegerszegi versenyzőre a tavasz folyamán további Európa-kupák várnak, legközelebb a szlovákiai Somorjába utazik, ahol szombaton lép tatamira.




Március második szombatján Mórahalmon rendezték meg a serdülők judokák országos rangsorversenyét és a diák A-, illetve B-korcsoport Magyar Kupáját. A tornára nemzetközi mezőny érkezett, három ország hetvenkét egyesületének négyszáz judokája tette próbára felkészültségét. A Zalaegerszegi Judo SE hét indulóval képviseltette magát a népes mezőnyben.

A serdülők nyílt országos rangsorversenyében a lányok 44 kilogrammos súlycsoportjában induló Volner Panna remek versenyzéssel bronzérmet szerzett, Verebi Ádám (serdülő, 73 kg) és Takács Anna (diák B, 33 kg) az ötödik, Bános Lili (serdülő, 48 kg) és Hencz Magor (diák B, 35 kg) pedig a hetedik helyen végzett. A versenyzőket Korpos Judith kísérte el a versenyre.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: Egerszegi Hírek
Jóna István írása)