Négy dobogós helyezéssel zárta a közelmúlt versenyeit a Gemenc JK, a szekszárdi judoegyesület országos bajnokságról, Magyar Kupáról és regionális versenyről is éremmel tért haza. A Teol beszámolója.




Mozgalmas időszakon vannak túl a Gemenc JK fiatal sportolói, akik az elmúlt hetekben öt versenyen tették le névjegyüket. A Mórahalmon rendezett diák A- és B-korcsoportos Magyar Kupán a fiatalabbak viadalában Zsinkó Attila (45 kg) hetedik lett, Szepesi Hunor pedig „végigverte” a 35 kilogrammos súlycsoportot. Szintén a csongrád-csanádi városban tartották a serdülők országos rangsorversenyét, amelyen Beke Csongor az 55 kilósak között hetedikként zárt.




A szekszárdi klub korosztályos válogatottja az ifjúsági országos bajnokságon tudott javítani, ahol az elődöntőig jutott, majd a vigaszágon végül bronzérmet szerzett. A szegedi megmérettetésen Pető Léna ugyancsak a dobogó alsó fokára állhatott fel a 40 kilósok között, egy korcsoporttal lejjebb, a junioroknál, de 44 kilogrammos súlycsoportban ugyancsak bronzzal gazdagodott. Testvére, Levente (55 kg) hetedikként végzett Kecskeméten az országos bajnoksággal egybekötött Kiss Endre-emlékversenyen.

A magyarok mellett moldovai, román, szerb és montenegrói fiatalokkal rendezték Szegeden az Első Beton serdülő és diák regionális versenyt, a diák A-korcsoportban Szepesi Hunor (35 kg), Horváth Dávid (38 kg) és Farkas Dániel (54 kg) ötödik, a serdülők között Rácz Patrik (73 kg) körmérkőzések után a negyedik helyen zárt.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: Teol
Berg Sándor írása)