Átadták a Márciusi díjakat és a szabadságot ünnepelték Mórahalmon, elismerésben részesült a Mórahalmi Judo SE sportolója, az ifjúsági és junior magyar bajnok Csiszár Csenge. A Móra-Net TV beszámolója.




Március tizenötödike jelképpé vált, nemzetünk szabadságszeretetét, a szabadság utáni vágyát fejezi ki, az 1848-49-es eseményekhez méltó ünnepségen tisztelgett Mórahalom közössége a hősök előtt az Aranyszöm Rendezvényházban. A település fúvószenekara muzsikált az érkező vendégeknek, akik egy szál virágot helyeztek el az aulában felállított alkalmi emlékhelyen.

A rendezvényen ünnepi köszöntőt mondott Martyinné Pálföldi Anett, a Szent László Katolikus Általános Iskola igazgatója. Arról beszélt, hogy a forradalom hősei tudták, mit kockáztatnak, mégsem hátráltak meg. Ők a példák arra, hogyan állhatunk ki mi itt a mában az igazság, az önrendelkezés, a szabadság mellett. Az Akropolisz Táncszínház produkciója és Illésné Babai Gizella szavalata után Nógrádi Zoltán polgármester átadta a Márciusi díjakat. Elismerésben részesült Bakai Lászlóné óvodapedagógus, Varju István tanító, gyógypedagógus, cserkészvezető, Szalai Krisztián, a Mórahalmi Alapfokú Művészeti Iskola furulya-és rézfúvóstanára, valamint Csiszár Csenge ifjúsági és junior magyar bajnok judós.

Csiszár Csenge méltatásában a polgármester kiemelte, a siker, a díj nem korhoz kötött. Hiszen az alig tizennyolc éves sportoló kitartó munkájával, kiemelkedő sport-és iskolai teljesítményével példa lehet nemcsak a fiatalok, de az idősebb generációk előtt is. Csenge a magyar judoélet jövőbeli reménysége, aki pedagógusnak készül, édesanyja és nagymamája nyomdokait követve. Ehhez az első lépéseket már meg is tette, óvodásoknak tanítja a judo alapjait.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: Móra-Net TV)