Öt érmet szereztek Székelyföld képviselői a Ploiesti-en megrendezett, U21-es korosztály számára kiírt egyéni judobajnokságon. A csíkiak és a háromszékiek is dobogóra állhattak. A Székelysport beszámolója.




Székelyföldi cselgáncsozók és edzőik a ploiesti-i versenyen


Három ezüst- és két bronzérem volt a székely judósok mérlege, ezüstérmet szerzett a Csíkszeredai ISK szentegyházi csoportjából Székely Botond és Mihály Hunor, illetve a VSK Csíkszereda színeiben Lajos Orsolya. A csíkszeredai Bara Csongor és a kézdivásárhelyi Tamás Gábor Krisztián bronzéremmel büszkélkedhet.




Lajos Orsolya és Papp Róbert Flórián edző


A székelyföldi sportolók eredményei az U21-es bajnokságon
Ezüstérmes:
Székely Botond (60 kg, Csíkszeredai ISK), Mihály Hunor (73 kg, Csíkszeredai ISK), Lajos Orsolya (63 kg, VSK Csíkszereda)
Bronzérmes: Tamas Gábor Krisztián (55 kg, Kézdivásárhelyi Nagy Mózes, ISK-VSK Csíkszereda), Bara Csongor (81 kg, VSK Csíkszereda)
Ötödik helyezett: Simon Tege (55 kg, Kézdivásárhelyi Nagy Mózes, ISK-VSK Csíkszereda), Barbócz Mátyás Levente (66 kg, Kézdivásárhelyi Nagy Mózes, ISK-VSK Csíkszereda), Szász Róbert (66 kg, Csíkszeredai Sportklub), Ladó Ákos (73 kg, VSK Csíkszereda), Ágoston Eszter (63 kg, Csíkszeredai ISK)
Hetedik helyezett: Pál Norbert (60 kg, Kézdivásárhelyi Nagy Mózes, ISK-VSK Csíkszereda)




Érmes csíkiak, balról Dániel Albert, jobbról Papp Róbert Flórián edző


A Csíkszeredai ISK-nál Dániel Albert és Danél Szabolcs, Kézdivásárhelyen Veress László, a VSK Csíkszeredánál és a Csíkszeredai Sportklubnál pedig Albu Botond és Papp Róbert Flórián edzők készítette fel az érmes, illetve helyezést elért sportolókat.




A népes mezőnyben a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK judoszakosztályának hét sportolója is próbára tette magát, és ha most szerényebb eredménnyel – mindössze egy bronzéremmel – is zárták a huszonegy év alattiak országos bajnokságát, ott voltak és vannak az ország legjobb judokái között – írja a 3szék. A céhes városiak közül az 55 kilogrammos súlycsoportban tatamira lépő Tamás Gábor Krisztián a harmadik lett, miután a bronzmeccsen csapattársát, a februárban az U18-as korosztályban bajnoki címet szerző Simon Tegét győzte le. Utóbbi így ötödik lett, akárcsak Barbocz Mátyás (66 kg), aki sérülés miatt nem tudott kiállni a harmadik helyért kiírt párharcon, így be kellett érnie azzal, hogy dobogóközelben fejezte be a Ploiesti-en megtartott viadalt. A 60 kilogrammosok küzdelmében érdekelt Pál Norbert a hetedik pozícióban végzett, de a csapat többi tagja is kitett magáért és nyertek meccseket.

„Ezen a szinten már nagyon nehéz, főleg úgy, hogy a fiúk kisebb korosztályúak. Mindannyian keményen harcoltak, a legjobbjukat nyújtották a tatamin, és keményen megharcoltak minden győzelemért. Nem vagyok elégedetlen az eredménnyel, de mindig lehetne jobb. Nem mentek rosszul a legények, voltak hibák, ám sajnos így alakult ez a hétvégénk, és most ennek kell örülnünk” – nyilatkozta Veres László edző.




Kovács Máté (balról az első) a dobogó harmadik fokán


Az U21-es korosztály után a tizenhat év alattiak országos bajnokságáról is bronzérmemmel tértek haza a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK judósai, akik az elmúlt hét végén Bákóban vendégeskedtek. Az előzetes tervekkel ellentétben négy helyett csak három judóssal vett részt a céhes városi klub az U16-os országos bajnokságon, amit Bákóban tartottak meg. Az 55 kilogrammos súlycsoportban tatamira lépő Zoller Botond és a 60 kilogrammosok viadalában érdekelt Vida Máté két győzelmet és két vereséget jegyzett a roppant népes mezőnyben, így mindketten helyezés nélkül zártak. A kézdivásárhelyiek legjobb eredményét a 81 kilogrammos kategóriában harcoló Kovács Máté érte el, aki megnyerte első bákói meccsét, majd a másodikon kikapott a későbbi ezüstérmestől és vigaszágon folytatta tovább. Egy újabb siker után már a bronzért harcolhatott, és miután legyőzte csíkszeredai ellenfelét, s a dobogó alsó fokára állhatott fel.




Jól teljesítettek a Szatmárnémeti Olimpia Városi Sportklub kis judokái a magyarországi Mórahalmon rendezett serdülő korosztályos országos nyílt rangversenyen, illetve a diák A- és diák B-korosztályos nyílt Magyar Kupán – írja a Szatmári Friss Újság. Terely Mihály edző tanítványai közült az U15-ös korosztályban Maya Dienes (57 kg), Erin Oros (48 kg) és Szilágyi Emma (+57 kg) bronzérmet szerzett. Az U13-as korosztályban Thiruvadi Alesszia (38 kg) a döntőig menetelt és ezüstérmet nyert, Tóth Zalán (42 kg) és Elias Borca (55 kg) pedig a bronzmérkőzéseket vesztette el, így az ötödik helyen zárt. Ezen a tornán egyébként több mint négyszáz sportoló vett részt Magyarországról, Romániából, Szerbiából és Bosznia-Hercegovinából.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: Székely Sport
Dobos László írása
3szék
Tibodi Ferenc írása
Szatmári Friss Újság)