Március második szombatján Mórahalmon a diák A- és B-korosztálynak Magyar Kupát, a serdülőknek országos rangsorverseny rendeztek, az eseményen hetvenkét klub négyszáz versenyzője lépett tatamira, köztük a Pécsi VSK tíz versenyzője. A pécsiek diák A-korcsoportos versenyzői most először a serdülők között is szerepelhettek.




Az egyéni sikereken kívül a PVSK csapata a klubok között is a ranglista élvonalában végzett, az eredmények összesítése után a PVSK csapata a harmadik helyen zárta a versenyt, a diák A-korcsoportos lányok küzdelmeiben pedig az elért eredmények alapján elnyerték a Magyar Kupát.




Aranyérmes:
Nagy-Ilonczai Natália (diák A, 50 kg), Radvánszky Júlia (diák A, +56 kg), Csoport Csongor (diák A, 41 kg)
Ezüstérmes: Szentpéteri Emese (diák B, 40 kg)
Bronzérmes: Radvánszky Júlia (serdülő, 70 kg), Kelemen Antónia (diák A, 35 kg), Kádár Bálint Magor (diák B, 32 kg), Balogh Barnabás (diák B, 41 kg)
Ötödik helyezett: Kelemen Antónia (serdülő, 36 kg)
Hetedik helyezett: Csoport Csongor (serdülő, 42 kg), Nagy-Ilonczai Natália (serdülő, 48 kg)


A verseny után Kersics Antal szakmai vezető így értékelt: „A hosszúra nyúlt napon a diák korcsoportnál örültünk a sikereknek. A taktikai és technikai feladatoknak jól megfeleltek, így szép sikereket tudhatnak magukénak versenyzői. Ebben a korcsoportban elért kupagyőzelmünk jó ugródeszka a jövőre nézve. Serdülőink között a tudásuk mellé nagyobb tapasztalatszerzés volt a cél. Itt már vannak olyan technikák, amiket diák korosztályban még nem alkalmazhatnak a versenyzők. Jó irányban haladunk…”




Kersics Dávid edző, és Kenderesi Péter meghívást kapott egy olimpiai felkészítő, nymburki (Csehország) nemzetközi edzőtáborba, ahonnan csütörtökön hajnalban érkeztek haza. Kersics Dávid még aznap Porecsbe utazott az Európa-kupára, ahol két pécsi versenyző, Máj Veronika (57 kg) és Takács Sára (63 kg) lépett tatamira.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: PVSK)