Kecskeméten, a junior országos bajnokságon negyvenhat egyesület százhatvanegy versenyzője küzdött a dobogós, és pontszerző helyekért, a Pécsi VSK judoszakosztályának hét versenyzője lépett tatamira.




„Minden versenyzőnktől a maximumot vártuk, hiszen a junioroknak kevés olyan lehetőségük van, hogy saját korosztályukban versenyezhetnek – mondta Kersics Antal szakmai vezető. – Az idén már két olyan felnőtt és junior verseny volt, amelyen megmérettethették, ezzel felmérhették magukat a versenyzők. Kenderesi Péter a száz kilogrammban remek versenyzéssel megszerezte kilencedik magyar bajnoki címét. Péter mérkőzéssorozaton jutott a döntőbe, ahol mind állás-, mind a földharcküzdelemben fölényesen nyerte mérkőzéseit, így szerezve meg a kilencedik bajnoki címét.”

Két pécsi versenyző, Máj Veronika (57 kg) és Horváth Dorina Anna (78 kg) a bronzéremért küzdhetett, azonban mindketten az ötödik helyen zárták a versenyt. Takács Ábelnek (90 kg) és Takács Sárának (63 kg) sikerült még pontszerző helyen végezni.



„Kenderesi Péter hozta a legnagyobb eredményt. Jól kezelte a versenyen kialakult krízishelyzeteket, kiegyensúlyozott, koncentrált versenyzést mutatott, betartva az edzői utasításokat. Máj Veronika nagyon szép meneteléssel jutott el a döntőbe jutásig, ott honvédos ellenfelével nagy csatát vívott, aranypontért való küzdelemben maradt alul ellenfelével szemben. A harmadik helyért vívott csatában Veronika nagyon jól odaállt, betartotta a taktikai utasításokat, de a mérkőzés végkifejlete nem neki kedvezett. Összességében látható, hol kell erősödnünk, merre kell tovább haladnunk” – tette hozzá Kersics Antal.

Kecskeméten negyvenegy egyesületnek sikerült legalább egy pontszerző helyet szerezni, a PVSK az eredményeivel a tizenegyedik helyen zárta az egyesületi pontversenyt.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: PVSK
Fotó: PVSK
Bor Veronika)