Szombaton rendezték meg a junior korosztályúak országos judobajnokságát Kecskeméten, a viadalon remekeltek a Békés Megyei Kano Judo SE versenyzői. Gyáni János tanítványai két bajnoki címmel, egy ezüst- és két bronzéremmel zárták a viadalt.




A női 70 kilogrammos súlycsoportban az egyesület két reménysége, Szentandrászki Gréta és Botos Lujza állt tatamira. Gréta új súlycsoportban indult a bajnokságon, a váltás nem okozott neki gondot, a tőle megszokott határozott stílussal okozott meglepetést új ellenfeleinek. Első mérkőzését két gyors, vazari értékű technikával nyerte, így az elődöntőbe kvalifikálta magát. A döntőbe jutásért folytatott küzdelem kiegyenlítetten zajlott, majd Gréta akciójára hosszas egyeztetés után nem adtak pontot a bírók. Végül a csabai reménység vazari értékű dobástechnikával múlta felül ellenfelét és került be a bajnoki döntőbe.

Eközben Lujza a súlykategória másik ágán mérettette meg magát ifjúságiként az idősebbek között. Technikás judójával az első mérkőzésén gyors, ippon értékű győzelmet ért el leszorítással, így az elődöntőben folytatta a versenyt. A döntőbe jutásért folytatott küzdelmet a csabai versenyző irányította, majd gyönyörű, ippon értékű dobásával bekerült a döntőbe, ahol csapattársával találta szemben magát. A házi döntőből Szentandrászki Gréta került ki győztesen és lett az aranyérem tulajdonosa, Botos Lujza nyakába pedig ezüstérem került.

A női +78 kilogrammban Kertész Lívia lépett tatamira. Első mérkőzésén egy percen belül múlta felül riválisát, vazari értékű dobással. Lívia magabiztosan irányította küzdelmeit, a következő két mérkőzését másodperceken belül végrehajtott vazari értékű dobás- és leszorítás technikákkal nyerte. Lívia a verseny során uralta a mezőnyt és felállhatott a bajnoki dobogó felső fokára, ezzel megszerezte első országos bajnoki címét.

A férfi +100 kilogrammban Kara Bence és Petrovszki Márk képviselte az egyesületet. A sorsolás erőnyerőiként az elődöntőben kezdtek, ahol vereséget szenvedtek, így a bronzéremért folytatták a küzdelmet. Petrovszki Márk bronzmérkőzése során kiegyenlítetten zajlott a küzdelem egy-egy vazari szerepelt a táblán, majd a csabai versenyző az utolsó másodpercekben felülmúlta ellenfelét és lett a bronzérem tulajdonosa. Kara Bence ellenfele sérülés miatt visszalépett, így még egy bronzérem került az egyesülethez.

A férfi 81 kilogrammban Kiss Huba új súlycsoportban szerepelt. Mérkőzését magabiztosan irányította, majd a dobás végrehajtásakor leért a feje, ami az új szabályok szerint azonnali leléptetéssel jár, így a tehetség végül helyezetlenül zárt.

A bajnokság összesített éremtáblázata szerint negyvenhat egyesületből az előkelő harmadik helyen végzett a Békés Megyei Kano Judo SE.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: Békés Megyei Kano Judo SE)