Az UTE judoszakosztályának versenyzői is részt vettek a mozgalmas szegedi hétvége versenyein, az ifjúsági országos bajnokságon, a felnőtt és junior Magyar Kupán, illetve az Első Beton Judo-kupán.




A szegedi Városi Sportcsarnokban megrendezett eseményen négy érmet és három pontszerző helyezést gyűjtöttek a lila-fehérek az ifjúsági országos bajnokságon, Stefanek Hunor (55 kg) és Molnár Zsombor (60 kg) ezüst-, Galó Bence (60 kg) és Vas Mira (57 kg) bronzérmes lett, Szégner Dániel (60 kg) és Pinke Bence (60 kg) az ötödik, Sztankó Dávid (73 kg) a hetedik helyen zárt.

A felnőtt és junior Magyar Kupán három érmet és egy pontszerző helyezést sikerült elérni, Barczikay Ákos (73 kg) a dobogó második, Gombás Bálint (66 kg) és Dani Dorottya (+78 kg) pedig a harmadik fokára állhatott, Rein Vilmos (81 kg) hetedik lett.




Az Első Beton Judo-kupa nemzetközi utánpótlásversenyen mindhárom éremből jutott az UTE kis judokáinak, Szégner Bertalan (diák A, 38 kg) arany-, Pinke Dorina (serdülő, 36 kg) ezüst- és (diák A, 35 kg) bronzéremmel, Szégner Bertalan (serdülő, 40 kg) és Jancsó Noel (diák A, 41 kg) ötödik, Kas Vince (diák A, 41 kg) hetedik hellyel zárta a tornát.




A bécsi nemzetközi tornán is részt vett az UTE küldöttsége, az osztrák fővárosban huszonkét ország száztizenhat klubjának csaknem nyolcszáz judósa csapott össze, az újpestieknek két érmet sikerült megszerezniük. Dani Dorottya (U23, +78 kg) aranyérmes lett, ellenfelei visszaléptek, de barátságos mérkőzéseken remekül helytállt.




Jókai Simon (U14, 60 kg) bronzérmet szerzett kategóriájában, Takács Áron (U14, 66 kg) a negyedik, Jancsó Noel (U14, 42 kg) és Mlinárik Olivér (U14, 55 kg) pedig az ötödik helyig jutott a rangos tornán.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: UTE)