Fedora Ferenc a DSI Debrecen judósa a magyar ifjúsági válogatott tagjaként tavaly ősszel szép eredménnyel tette le a névjegyét, a moldovai fővárosban, Kisinyovban a Vasile Luca-emlékversenyen a 60 kilósok között magabiztos versenyzéssel szerezte meg az aranyérmet. A Sportkórház teljesítménydiagnosztikai laborában való találkozáskor is az a kép: a fiatalember rendkívül céltudatos sportoló.




Jó példa van előtte: édesapja is judózott, tőle szipkázta el a sportág szeretetét, immáron tíz éve, még óvodásként. „Az elején a birkózás tetszett benne, aztán barátokra is leltem a csapatban” – árulja el a kezdetet. Sportpályafutása még az elején tart, de már vannak benne emlékezetes, szép részletek.




Például országos bajnok. Például a győri Európa-kupán ötödik lett. Például ifjúsági országos diákolimpiai bajnok. Például a februári, szegedi ifjúsági országos bajnokságon újra országos bajnok lett a 60 kilogrammban, huszonkét induló között. Az álma, vágya egyelőre egy Európa-kupa dobogós hely. Aztán majd jöhet a következő fejezet.




Jelenleg versenyidőszakban vannak, edzőtáborok, versenyek váltják egymást, készülve többek között a márciusi Európa-kupára is. Feri több kedvenc akciót is megnevez a sportjából, közte a karfeltolást, a válldobást. Gyors, jó helyzetfelismerő versenyző.




Mindezt heti öt-öt judo és erősítő edzéssel hozza ki magából a debreceni Kossuth Gimnázium matek-fizika tagozatos diákja. Egy leendő mérnök sportoló.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: Sportkórház)